Seyahat kısıtlaması ne zaman kalkacak? Seyahat kısıtlaması ne zaman bitecek?

Seyahat kısıtlaması ne zaman kalkacak? Seyahat kısıtlaması ne zaman bitecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 il için geçerli olan seyahat kısıtlamasının 15 gün daha uzatıldığını açıkladı. Vatandaşlar ise seyahat kısıtlaması ne zaman kalkacak? Seyahat kısıtlaması ne zaman bitecek? sorularının cevaplarını merak ediyor.

Korona virüsle mücadele kapsamında belirli illerde seyahat kısıtlaması getirilmiş, virüs vaka ve ölüm sayılarında meydana gelen azalma ile de 7 ilde seyahat kısıtlaması yasağı kaldırılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası dün yaptığı açıklamada ise 15 il için geçerli olan seyahat kısıtlamasının 15 gün daha uzatıldığını açıkladı. Vatandaşlar ise seyahat kısıtlaması ne zaman kalkacak? Seyahat kısıtlaması ne zaman bitecek? sorularının cevaplarını merak ediyor.

HANGİ İLLERDE SEYAHAT KISITLAMASI VAR?

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan genelgede yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seyahat kısıtlamasının 15 gün daha uzatıldığı iller şu şekilde:

İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Samsun, Sakarya, Zonguldak ve Van.

SEYAHAT KISITLAMASI NE ZAMAN KALKACAK?

Tele 1’de yer alan Cumhurbaşkanlığı normalleşme takvimine göre, 20 Mayıs 2020’de Ankara-İstanbul arasında karşılıklı olarak günde 1 sefer düzenlemesi, 27 Mayıs 2020’de ise genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla sınırlı kapasite ile seferlere başlanması öngörülüyor. Bu planın uygulanma şartı ise, salgının yayılım göstermemesine ve korona virüs vaka sayılarında bir artış yaşanmamasına bağlı.

seyahat-kisitlamasi-ne-zaman-kalkacak.jpg

İlgili Haberler