Seyit Cemal Sultan anıldı

Seyit Cemal Sultan anıldı
Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde 9. Seyyid Cemal Sultanı Anma Etkinlikleri düzenlendi.

Burada konuşan Tunceli’nin Hozat eski Belediye Başkanı Celalettin Polat, Seyyid Cemal Sultan hakkında bilgiler vererek, “Anadolu’yu vatan yapanlardandır. Milletimizi millet yapanlardandır. Devletimizin harcını atanlardandır” dedi.

Seyyid Cemal Sultan Vakfı tarafından  İhsaniye ilçenide bağlı Döğer Kasabası’nda 9’uncusu düzenlenen “Seyyid Cemal Sultanı Anma” etkinlikleri gerçekleşti. Etkinliğe İhsaniye Kaymakamı Alper  Taş’ın yanı sıra, İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel, İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Seyyid Cemal Sultan torunu olan Tunceli’nin Hozat ilçesinin eski Belediye Başkanı Celalettin Polat başta olmak Türkeye’nin pek çok noktasından gelen  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Anma etkinlikleri semah gösterileri, birlik lokmasının dağıtılması, ses sanatçılarının dinletileri ile devam etti.

“SEYYİD CEMAL SULTAN DEVLETİMİZİN HARCINI ATANLARDANDIR”

Tunceli’nin Hozat eski Belediye Başkanı Celalettin Polat,  Afyonkarahisar'ın Döğer beldesinde bulunan türbenin Türkiye'nin pek çok şehrinden misafir ağırladığını söyledi. Seyyid Cemal Sultan’ın kim olduğu hakkında bilgiler veren Polat: “Hatırasını yad ettiğimiz ve hayırla andığımız Seyyid Cemal Sultan’ın kim olduğunu bir daha hatırlayalım.O, Anadolu’yu İslamlaştıran ve Türkleştiren ululardandır.Ehl-i Beyttendir.Horasan Erenlerindendir.Hünkar Hacı Bektaş’ın en büyük talebesi ve halifesidir. Anadolu’da İslamın ve Türklüğün harcını karanlardandır. Anadolu’yu vatan yapanlardandır.Milletimizi millet yapanlardandır.Devletimizin harcını atanlardandır.” Dedi.

“TEMELİMİZ SAĞLAM”

Konuşmasında birliktelik mesajı veren Polat, “Hepimiz kardeşiz.Ayrılması mümkün olmayan etle tırnak gibiyiz.Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşıyoruz.Bu toprakları atalarımız birlikte fethettiler.Birlikte Türkleştirdiler ve islamlaştırdılar.Atalarımız bu topraklarda büyük bir Türk-İslam medeniyetinibirlikte meydana getirdiler.Bizansa, Haçlılara ve yedi düvele karşı bu toprakları birlikte korudular.Bizim birliğimizin temeli sağlam.Çünkü birliğimizin temelinde Seyyid Cemal Sultan, Resul Baba, Seyyid Battal Gazi, Karacaahmet Sultan, Seyyid Mahmut Hayrani Veli, Kolu Açık Hacım Sultan, Burhan Abdal,Yargeldi Sultan, Hayran Balı Sultan, Aziz Dede,    Kaymak Baba ve daha binlerce Horasan Erenlerinin kattığı harç bulunuyor.Günlük sıkıntılara bakmayın.Temel sağlam olduktan sonra sıkıntıların hepsi gelir geçer.” diye konuştu.

Etkinlik lokma dağıtımı ile sona erdi.