Seyit Torun: Binalı Yıldırım istifa edemiyor çünkü...

Seyit Torun: Binalı Yıldırım istifa edemiyor çünkü...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun "Yıldırım, Meclis Başkanlığını bırakamıyor çünkü devletin arabasına, benzinine, forsuna ihtiyacı var. Binali Yıldırım bu adaletsizliği içine sindiriyor olabilir. Seçmen sindirmeyecek" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın başkan seçildiği takdirde görevden alınacağını öne sürdü.

Meclis’te düzenlediği toplantıda konuşan Torun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adayları atadığını belirterek, cumhurbaşkanının ‘vesayet sistemi’ kurduğunu savundu: “Onları bir siyasi partinin halk tarafından seçilecek adayları gibi değil, kendi başkanlığı tarafından atanmış şehir müdürleri gibi görevlendiriyor. Türkiye bu garipliği sindiremiyor. Ne CHP’lisi, ne Ak Partilisi ne MHP’lisi, ne HDP’lisi ne Saadet Partilisi ne de İYİ Partilisi hepimizin Cumhurbaşkanının Ak Parti adaylarını atamasını hazmedemiyor. Bu durumu normal bulmuyor.”

‘YILDIRIM’IN FORSA İHTİYACI VAR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Yıldırım’ın meclis başkanlığından istifa etmeden belediye başkan adayı olmasını eleştirerek, şunları söyledi: “Yıldırım, Meclis Başkanlığını bırakamıyor çünkü devletin arabasına, benzinine, forsuna ihtiyacı var. Binali Yıldırım bu adaletsizliği içine sindiriyor olabilir. Seçmen sindirmeyecek. İstanbul seçmeni haksızlığa, adaletsizliğe, siyasi ahlaksızlığa başvuranlara dersini verecek. Onlara artık çoktan hak ettikleri emeklilik hayatının önünü açacak. Erdoğan görevden almadan önce seçmen haysiyetli bir hayat sürme imkanını emeklilikte yaşamaları için kendisine bir fırsat verecek.”

İlgili Haberler