Şeytan tası tarağı toplayıp gittiği yer için yeni karar. Bir gece yapmışlardı

Şeytan tası tarağı toplayıp gittiği yer için yeni karar. Bir gece yapmışlardı
Antalya'da daha önce yıkılan daha sonra İngiliz bir firmaya satılarak imar barışından yararlanılan Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yine yıkım kararı çıktı.

Demre ilçesine bağlı, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Kekova'nın karşısındaki Üçağız Yarımadası'nda, 1'inci Derecede Doğal Sit Alanı'nda kaçak yapıldığı öne sürülen villa, Üçağız Mahallesi'nden bazı vatandaşlar tarafından CİMER, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Demre Kaymakamlığı ve Demre Belediyesi'ne şikayet edildi.

Şikayette, 'Ziyat Koyu' olarak da adlandırılan denize sıfır mevkideki villanın Türk ortağı da bulunan İngiliz Cloudya Jamey Hankes'e ait Eighty Five Ninety Five İnşaat Emlak Tur. ve Tic. Ltd. Şti. adlı şirketin olduğu bildirildi.

SUÇ DUYURUSU DA YAPILDI

Bakanlığın ilgili birimleri tarafından yapılan inceleme sonrası villanın Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edilmesine yönelik görüş bildirilmesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti.

Kararın Demre Belediyesi'ne gönderildiğini belirten İl Müdürlüğü yetkilileri, yıkım işleminin Demre Belediyesi tarafından yapılabileceğini açıkladı.

Ayrıca, Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili şirket yetkilileri hakkında gerçeğe aykırı beyanda bulunmaktan dolayı Demre Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

YIKIMI BELEDİYE YAPACAK

Yapı Kayıt Belgesi iptal kararının belediyeye ulaştığını belirten Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "İmar Kanunu 32 ve 42'nci madde hükümlerinin uygulanması istenmiş. Buna göre villa binası, iskele, merdiven, kameriye, güneş enerjisi sistemi gibi yapıları tamamıyla kapsayan Yapı Kayıt Belgesi'nin iptali karara bağlanmış. Prosedür olarak ilk encümen toplantısında 32 ve 42'nci maddeler gereğince yıkım kararı çıkartacağız ve inşai faaliyetin metrekaresine göre de idari para cezası uygulayacağız. Encümen kararı alındıktan hemen sonra da yıkım işlemini gerçekleştireceğiz" dedi.