Sezgin Çelik bayramlaşmada çıkan olaylarla ilgili konuştu

Sezgin Çelik bayramlaşmada çıkan olaylarla ilgili konuştu
Akşener'in bayramlaşma törenindeki olayların en yakın şahidi Prof. Dr. Sezgin Çelik yaptığı açıklama ile provokasyonun boyutlarını gözler önüne serdi.

Bayramın 2.günü MHP genel başkan adayı Meral Akşener'in Ankara'daki bayramlaşma töreninde bir grup olay çıkarmıştı. Olaydan sonra genel merkeze yakın bazı hesaplar ve 2 milletvekili olayları yatıştırmak isteyen Prof. Dr. Sezgin Çelik'i hedef göstermişti.

Konuyla ilgili ilk kez konuşan Çelik, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çelik, salona gelenlerinin çoğunun Ülkü ocaklı olmadığını vurgularken, yere 1 silah düştüğünü ve olaylar sırasında 2 sallama gördüğünü söyledi.

İşte Çelik'in gündeme bomba gibi düşen o açıklamaları:

Ramazan Bayram'ının 2. günü Sayın Meral Akşener Hanımefendinin düzenlediği Bayramlaşma töreninde gerçekleştirilen ve polis kayıtlarında da sabit olan silahlı ve satırlı saldırı sonucu çıkan olaylar ve çarpıtmalar hakkında açıklamamdır:

Hayatımın her döneminde Ülkücü ve MHP'li olmayı şeref bilmiş ve duruşum, tavrım, yaşantım ve eylemlerim ile bunu lise yıllarından bu yana ortaya koymuş biriyim. Akademisyenlik hayatımım her aşamasına şahit olmuş Ocak Başkan'larım ve ülküdaşlarım buna şahitlik edeceklerdir. Siyasi tercih olarak MHP de değişimi savunmaktayım ve 1 Kasım seçimlerinden sonra Sayın Meral Akşener Hanımefendi ile beraber hareket etmekteyim.

Muhalif duruş ve tavrım 1997 yılından bu yana değişmemiş olmasına rağmen, her seçimde üç Hilal'in başarısı için çalıştığıma şahitlik edecek il Başkanlarımız ve adaylarımız vardır. Ülkücü duruş ve tavrı ne olursa olsun, bütün ülküdaşlarıma aynı mesafedeyim. Bu süreçte başta Sayın Genel Başkanımız ve diğer adaylar Hakkı'nda asla incitici veya kırıcı söz söylemedim, söylemem.

Hiçbir arkadaşımı düşüncesinden dolayı dışlamam, dışlayamam, onlarda beni dışlamazlar. O gün salonda ailelerin ve çocukların olduğu ortama yapılan satırlı ve silahlı saldırı sonucu herhangi bir ölümün olmaması en büyük tesellimizdir. Saldırıyı yapan gençlerin alınlarında Ülkü Ocakları’ndan geldikleri yazmıyordu. Birçoğunun araması olduğu ve gayrimeşru işlerle meşgul olduğu emniyet kayıtlarında mevcuttur.

Çıkartılan kargaşada, kimler olduğu anlaşılamayan saldırganların kadın ve çocuklara zarar vermemesini sağlamak maksadıyla, dışarıya biran önce çıkarılmaları için çaba sarf ettim. Yere bir silahın düştüğü ve 2 satırın havada gezdiği gergin süreçte, koruma refleksi ile harekete geçilen bir ortamda çok feci hadiselerin vuku bulması yüksek bir olasılıktı.

Birçok sağduyulu abimiz ile birlikte bütün ülküdaşlarımızı üzecek elim sonuçların önüne geçtik. Emniyette de bulunan kamera kayıtları ile bunların tamamını ispatlayacağız.

Sosyal medyada hedef gösterilmem konusuna gelince, hiçbir kimseden korkum yoktur, korkmadım ve asla korkmam. İftira atanları, özelden tehdit edenleri çayımı içmeye, yüz yüze görüşmeye bekliyorum. Okulda odamda olacağım .Tanıdıkları halde beni hedef gösterenleri de Allah ıslah etsin diyorum.

Provokasyon maksatlı olarak gençleri bayramlaşma törenimize gönderenleri de Allah'a havale ediyorum. Bu süreçte gerek arayarak, gerekse sosyal medya üzerinden yazan bütün ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum.

Milliyetçi Türkiye için yarından itibaren, sizlerle daha çok çalışacağız.