Sezon açıldı, palamut tezgaha düştü!

Sezon açıldı, palamut tezgaha düştü!
Denizlerde av yasağının sona ermesiyle “Vira Bismillah” diyerek denize açılan Trakyalı balıkçılar ilk gün umduğunu bulamadı.

Edirne’de gırgır tekneleriyle açılan balıkçılar eli boş döndü, balığın az olması nedeniyle hamsi ve istavritin fiyatı 15 liraya kadar yükseldi. Kırklareli’nin İğneada beldesinde ise balıkçılar hava muhalefeti nedeniyle limandan çıkamadı. Tekirdağlı balıkçılar da umutla açıldıkları Marmara Denizi’nden, olumsuz hava şartları nedeniyle ağ atamadan döndü. Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde gece boyunca avlanan balıkçılar gün ağarırken hamsi ve palamutla Ereğli Balık Hali’ne gelmeye başladı. Mezata taşınan yaklaşık 5 ton balık kısa sürede satıldı. Sezonun ilk avı sonrası palamutun çifti 20, hamsinin kasası 70-125, istavritin kasası 120, tekirin kasası 40, iskorpitin kasası 30, lüferin tanesi 25, turna mezgitin kilosu 40 liradan satıldı. Didim’de ise balıkçıların ağlarına sardalya, palamut ve kefal takıldı.

Orfoz ve Lagos’a 4 yıl yasağı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orfozile Lagos balıklarının avlanması, nakledilmesi ve satılmasını 4 yıl süreyle yasakladı. Nesli tehlike altında bulunan balıklarla ilgili yasak 1 Eylül 2016 ile 31 Ağustos 2020 arasında geçerli olacak. Bu yasağa uymayanlara 1113 TL para cezası kesilecek.