SGG, Rusya ile yakınlaşıyor mu?

SGG, Rusya ile yakınlaşıyor mu?
Terör örgütü PKK/YPG’nin öncülüğünde kurulan SDG’nin ABD’nin bölgeden çekilme kararı sonrası Rusya ile yakınlaştığı iddiaları gün yüzüne çıktı. ABD’li yetkililer, SDG’li teröristlerin Esad rejimi ve Rusya ile anlaştığını iddia ediyor.

ABD’nin Barış Pınarı Harekatı öncesinde Suriye’nin kuzeyinden çekilmesi sonrası terör örgütü YPG/PKK öncülüğünde kurulan Suriye Demokratik Güçleri’nin Esad rejimi ve Rusya ile yakınlaştığı yönünde çıkan iddialar güçleniyor. SDG’li teröristler, ABD’nin çekilme kararı sonrası Washington yönetimini ‘ihanetle’ suçlarken, söz konusu örgüte yüksek miktarda silah ve eğitim desteği veren ABD, ise son dönemde SGG ile Rusya’nın yakınlaştığını belirtiyor.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, yaptığı açıklamada SDG’nin son 24 saat içinde Rusya ve Esad rejimi ile anlaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İtirazımıza rağmen şimdi Türklerin, ilk başta niyet edilen derinlikten daha da aşağıya ve batı ile doğuya doğru operasyonlarını genişleteceğini biliyoruz, ki bu da onların güvenli bölgelerini 30 kilometreden daha derin ve yaklaşık 440 kilometre genişliğe çıkaracak. Aynı zaman SDG'nin de son 24 saat içinde Ruslar ile Suriyelilerle bir anlaşma yaptığını görüyoruz. Bu da ABD askerlerini kuzeye hareket eden Suriye-Rusya ordusu ile güneye doğru ilerleyen Türk ordusu arasında bırakıyor. Bu bizi çok kötü bir duruma düşürüyor ve askerlerimizin güvenliği benim için önceliklidir."

ABD BASININDAN DİKKAT ÇEKEN HABER

Öte yandan, ABD basınında ise söz konusu iddialarla ilgili dikkat çeken bir haber yayınlandı.  

ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Yardımcısı William Roebuck ile Suriye Demokratik Güçleri’nden bir temsilcinin Perşembe günü buluştuğunu aktaran CNN internet sitesindeki haberde, SDG’lilerin, “Bizim insanlarımızı koruma gayretiniz yok, başka birilerinin de gelip bizi korumasını istemiyorsunuz. Bizi sattınız, bu etik değil” dediğini yazdı.

Haberde, SDG’li bir teröristin ABD’den yardım istediğini aksi halde Rusya ile ilişki kuracaklarını söylediği belirtildi.

Barbara Starr ve Ryan Browne imzalı haberde ABD’den Türkiye’nin operasyonunu durdurması için yardım istediği, bunun olmaması durumunda da SDG’nin Şam’da Esad rejimi ile veya Rusya ile anlaşma yapabileceklerini söylediği aktarıldı.