SGK peş peşe uyardı 'Bunu yapmayan herkesten o ücret alınacak'

SGK peş peşe uyardı 'Bunu yapmayan herkesten o ücret alınacak'
Yeni yılda o ücretlerde artacak. SGK, son ödeme tarihini duyurdu.

Milyonlarca vatandaşın gözü asgari ücret zammında olsa da yılsonunda SGK prim borç artışıda dikkat çekti. Bundan dolayı SGK'ya prim borcu olan, doğum ya da askerlik borçlanması yapacaklar, zamdan önce başvuru için sayılı günlere gelindi. Başvuru tarihini kaçıranlar üstüne eklenen zam ücretiyle prim borçlarını ödeyecek.

Asgari ücret zammı ile birlikte SGK prim borcu da fahiş bir zamla yükselecek. ATV'de konuşan Dr. Okan Güray Bülbül, konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulunarak, Yeni asgari ücretin 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacağını belirtti. Bu tarihe kadar borçlanma talebinde bulunmuş kişilere hâlihazırdaki asgari ücret üzerinden borçlanma tutarları tebliğ edileceğini Bülbül, söyledi.

sgk-2.jpg

Bülbül, asgari ücret zam oranına göre SGK prim borç ödemelerine ilişkin net rakamı da paylaştı. Bülbül, asgari ücrete yapılacak zam oranına göre belirlenen aylık prim ödemesinin güncel tutarı 4.000.292 lirayken asgari ücrete yapılacak yüzde 40 oranında zam beraberinde 6 bin 8 liraya kadar çıkabileceğini açıkladı.

okan.jpg

Bülbül, asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılırsa bu tutarın 6 bin 438 liraya kadar çıkacağının da altını çizdi. Anlık olarak aylık maksimum isteğe bağlı sigorta primi ödemesi 32 bin 194 lirayken, asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapıldığında tutarın 48 bin liraya çıkması tahmin ediliyor.

zammm.jpg

Bir annenin üç çocuğu için borç almasında ise anneye ödenecek miktar güncel olarak 309 bin 21 lirayken yeni yılda asgari ücretle 432 liraya çıkacağı ise belirtildi. Yüzde 40 artış 630 lira olacakken, yüzde 50 artışla 463 bin 530 lira olacak.

Askerlik borçları 550 günde ödenebilirken 1 yıldır işe gitmeyen bir kişi şu anda başvuruda bulunsa 51 bin 504 lira ödeme yapacak fakat asgari ücrette yüzde 40 artış olursa 72 bin 105 lira, yüzde 50 artış olursa 72 bin 105 lira ödemesi ön görülüyor.

Prim borçlarının ödemesinde 31 Aralık son gün olacak. Başvurular e-devlet üzerinden sağlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.