SGK ve GSS prim borçları süresi uzatıldı m?

SGK ve GSS prim borçları süresi uzatıldı m?
SGK ve GSS prim borçları ile ilgili son ödeme tarihi uzatıldı mı? Bu süre kimleri ilgilendiriyor. İşte son detaylar...

Sigorta prim borçlarını zamanında ödeyemeyen ve yapılandırmaları bozulanlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, borç yapılandırmasında sürenin uzatıldığı bilgisini verdi. Peki GSS ve SGK borç yapılandırmada son ödeme ne zaman? İşte merak edilenler...

SON ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, GSS ve SGK prim borçlarını yapılandıranların son ödeme tarihinin 28 Şubat'a uzatıldığını duyurdu.

Bakan Selçuk ayrıca, Aralık 2018 ve Ocak 2019'da ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gereken GSS prim borçlarının gecikme zammı veya cezası olmaksızın şubat ayı sonuna kadar ödenebileceğini belirtti.

Bağ-Kur'lu sigortalıların hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmalarını devam ettirerek, sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabileceklerini belirten Bakan Selçuk, hem Bağ-Kur'lu hem de genel sağlık sigortalılarının yapılandırma kapsamına giren borçları dışında 60 günü geçmeyen prim borçlarının da bulunmaması kaydıyla, bu tarihe kadar da borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini vurguladı.