Sıcak gündem mercek altında

Önceliği iki konuya vereceğim bugün. İlki, CNNTürk'de Göksu Öngören'in yönettiği, "Ne Oluyor?" adlı tartışma. Dış siyasetteki sıcak gündemin mercek altına alındığı programın konuklarından bazıları "ben bilirim"i sergiledi.

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin'e göre; hem sınırlarımızı, hem gücümüzü kontrol etmek zorundayız. Sıkıntıların ana sebebi, ekonomi ve pandemi dolayısıyla ortaya çıkan geçim zorlukları.

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın sadece adını duymuştum. Bu defa geçmişini de öğrendim. Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yapmış.

Doğru teşhis ise Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı, Em. Hv. Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş'dan geldi:

"Rusya, menfaatleri sözkonusu olunca bizimle çatışıyor"

Siyaset Bilimci Doç Dr. Enes Bayraklı'ya göre de biz bu operasyonları mutlaka yapmak zorundayız.

Cemaat yurtları

Gündemdeki bir önemli konu da Habertürk'de Veyis Ateş'in yönettiği tartışma programında ele alındı. İsmail Saymaz tehlikenin boyutlarına dikkat çekerken 2 bin öğrenci yurdunun tamamen tarikat ve cemaatlerin elinde olduğunu söyledi. Hatta ilaveten 2 önemli noktaya daha vurgu yaptı:

*Tarikatler holdingleşti.

*Fatih Nurullah Şağban'ın şeyhi olduğu tarikatin bile televizyonu var.

Diğer katılımcılar Deniz Zeyrek, Mete Yarar ve Nedim Şener halen Fetullah Gülen tehlikesinin hafife alınaması gerektiğinden söz etti.

Bunların arasında tarikat ve cemaatleri denetlemenin güçlüğünden söz eden tek isim ise Adil Gür'dü.

Akraba kollanması rezalet boyutlarda

FOX'da Çalar Saat'e döndüğümde karşımda Meral Akşener'i buldum. İsmail Küçükkaya'ya konuk olan İyi Parti liderinin ağzında Nepotizm diye bir kelime vardı. Yayın akışı içinde bunun; arkadaş, yakın ve akraba kayırma anlamında kullanılan bir kavram olduğunu öğrendim. Akşener; iktidardakilerin yakınlarını, tüm akrabayı talukatını dört bir yana doldurmasından şikayetçi oldu. Yazılıdan daha az puan almış yandaşların mülakatlarda şişirilip haksız şekilde devlet kadrolarına alındıklarını dile getirdi.

Akşener, program sırasında ülkenin meselelerini büyük bir rahatlıkla ve başarıyla ortaya döktü. Yurt gezilerinde tespit ettiği sorunları ve ilginç enstanteneleri izleyicilerle paylaştı. Heybeliada'daki ilk pandemi hastanesi olan sanatoryumun Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmesine karşı çıktı. Bu sanatoryumda benim de bir yakınım  uzun süre tedavi görmüştü. Verem tüm akciğerlerini harap ettiği için tedavi sonuç vermemiş ve vefat etmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı'nın üzerinde durduğu diğer bir önemli konu da özel eğitim kurumlarının durumuydu. Akşener, "Eğer özel okullara destek verilmezse bunlar teker teker kapanır" tespitinde bulunup bu eğitim kurumlarına öğrenci başına 10'ar bin lira işletme kredisi verilmesini önerdi.

Sizden gelenler

Mustafa Kemal Ulusu eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlarından. Bir dönem aynı gazetede birlikte çalıştık. İşaret ettiği konu önemli:

"Değerli dostum;

Köşen için aldığın sporla ilgili notların çoğunun futboldan olduğunu yazmışsın. O halde bir tane de benden olsun;

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'na 4 büyük kulübün iştirak etmemesi skandaldır. Kongre başlamadan adettir, Divan Başkanı kayıtlı delege sayısıyla, katılım sayısını veremeden (vermeden değil) kongreyi başlatmış. Fenerbahçe ve Kasımpaşa bu yüzden mahkemeye gitme kararı almış. Mahkeme, yüzde 100 Genel Kurul'u iptal eder. Yakında görecek ve yaşayacağız."

***

İdama karşı çıkanlar: Erkan Kaya ve Deniz Selçuk idam cezasının geri getirilmesine karşı çıkan isimlerden. Ortak endişe ve yargıları ise böyle bir yasa gelirse önce muhalifleri asarlar.

***

Övgü yağdıranlar: Tevfik Diker, M.Kemal Taşkaya, Hüseyin Söğütçü, Bülent Sarıkaya, tamer Turan ve Vahap Koculu'ya övgülerinden dolayı minnettarım. Yaşar Usluer'in yazılarını da sabırsızlıkla bekliyorum.

***

Bordan bahsedilsin: Ayhan Yüksel farklı bir görüş bildirmekte:

"Üstadım; doğalgaz veya petrol bulunmasına sevinmeyeni düşünmüyorum. Ama ben bor madeninin yeterince gündeme getirilmemesini kınıyorum. Doğalgaz konusunu, uzmanı olduğunu düşündüğüm Necdet Pamir'den takip ediyorum."

***

Bu da düzeltmemiz: Bir de düzeltmemiz var, Evren Özalkuş TELE 1'de görev yapıyor.

Günün Sözü

Her dem yeni doğarız, bizden kim usanası. Yunus Emre

 

Yazarın Diğer Yazıları