Sıcak hava ve poyraz vurdu; Bu sene cep yakacak

Sıcak hava ve poyraz vurdu; Bu sene cep yakacak
Türkiye’deki narenciye ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Adana’yı sıcak hava ve poyraz vurdu. Ağaçlardaki meyvelerin dökülmesiyle birlikte narenciye fiyatlarının ciddi oranda artış göstereceğini belirtildi.

Türkiye'nin en önemli narenciye üretim merkezlerinden biri olan Adana'yı geçtiğimiz haftalarda yaşanan poyraz, narenciye üreticilerini zor durumda bıraktı. Türkiye’deki narenciye üretiminin 3’te 1’ini karşılayan Adana’da sıcak hava ve poyraz nedeniyle ağaçlardaki meyvelerin döküldüğü için bu sene rekoltenin büyük oranda düşmesi, fiyatların da artması bekleniyor.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 250-300 kilogramlık narenciye ağaçlarında şu anda meyve bulunmadığını söyledi.

“AĞAÇLARDA MEYVE KALMADI”

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, narenciyenin Adana için çok önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Başkan Doğan, “Eskiden sadece buğday ve pamuk vardı. Şimdi sebze, meyve alanları arttı. Artık narenciye bizim en büyük kalemimiz. Narenciye her yıl ülkemize döviz kazandıran bir üründür. Ancak 15 ile 24 Mayıs tarihleri arasında esen poyraz nedeniyle narenciye 10 günlük sürece dayanamadı” ifadelerini kullandı.