Sıcaklıklar düşüyor!

Sıcaklıklar düşüyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı konusunda vatandaşları uyardı. Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 9 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren lodos etkisiyle yurdun büyük bölümünde mevsimin üzerinde seyreden sıcak havanın etkisini kaybettiğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren sıcaklıkların azalacağını bildirdi.

Bugün Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde hava sıcaklığının 5 ila 12 derece arasında azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği uyarısında bulundu.

İzmir'de de benzer şekilde hava sıcaklığında düşüş yaşanacağını bildiren uzmanlar, hava sıcaklığının salı gününden itibaren 7-8 derece azalacağını belirtti.

Dün gece ölçülen en düşük gece sıcaklığı 17, en yüksek gündüz sıcaklığı 22 derece iken, salı gününden itibaren gündüz sıcaklığının en yüksek 17 derece ölçüleceği tahmin ediliyor, gece sıcaklığının ise en yüksek 7- 8 derece olarak ölçülmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde bu sabah başlayan sağanak yağışların öğleden sonra etkisini kaybedeceğini belirten uzmanlar, yerini çok bulutlu havaya bırakacağını belirtti.

Uzmanlar vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları için uyardı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu ile Balıkesir çevrelerinin, öğle saatlerinde Sakarya ve Bilceik çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri ve Manisa, öğle saatlerinde Muğla, Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde sis ve yer yer pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimlerinin, zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısının iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuzeybatıdan kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısının iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa), Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in batı kıyı kesiminde kuzeybatıdan yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 Km/sa), zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı. (19)

İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri sağanak yağışlı. (17)

ADANA: Parçalı bulutlu. (26)

ANTALYA: Parçalı bulutlu. (22)

SAMSUN: Parçalı bulutlu. (24)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu. (13)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (21)