'Sigara rakıya sağlık için yapılıyor' denmişti peki doğalgaza,elektriğe ve ilaca ne için zam yapılıyor

'Sigara rakıya sağlık için yapılıyor' denmişti peki doğalgaza,elektriğe ve ilaca ne için zam yapılıyor
Sigara ve rakıdan sonra sağlığınız için dün gece elektrik ve doğalgaza da zam geldi. “Sigara,rakıya,biraya sağlığınız için zam yapıyoruz” açıklamalarının ardından doğalgaz ve elektriğe dev zam geldi. Peki doğalgaz, elektrik ve ilaca ne için zam geliyor

Sigara ve rakıya yapılan ''sağlık zamlarının'' ardından dün gece elektrik ve doğalgaz zamlandı. “Sigara,rakıya,biraya sağlığınız için zam yapıyoruz” açıklamalarının ardından vatandaş çarşamba sabahına doğalgaz ve elektriğe yapılan dev zamla uyandı. Peki doğalgaz, elektrik ve ilaca ne için zamlanıyor. 20 puanlık uzmanlık sorusu.

Vatandaşlar çarşamba sabahına elektrik ve doğalgaza yapılan dev zamlarla uyandı.Dünya Tütünsüz Günü için düzenlenen gençlik buluşmasında sigaranın zararlarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alkole gelen zamları eleştirenler hakkında ise "Alkol ve sigarada vergiyi devamlı artırıyoruz, bundan dolayı çok rahatsızlar. Yani suluda artırıyoruz hem de sigarada falan artırıyoruz. Fakat hayret. Aç sefil geziyor ama rakıyı, birayı almaktan geri durmuyorlar." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sigara, bira ve rakı zammına ‘sağlık gerekçesi’ yorumunu yaptı. Peki dün gece elektrik ve doğalgaza ne için zam yapıldı. Bu zamlar da halkın sağlığı için mi yapıldı.

Sigara, rakı ve biraya sağlık için yapılan zamdan sonra konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatı yüzde 30,sanayi abonelerine yüzde 40 arttırıldı. Zamlar sadece vatandaşı doğalgazla vurmadı.Elektrikte mesken abonelerinin tarifesine yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldı.

İlgili Haberler