Sığınmacılar sınıra akın ediyor

Sığınmacılar sınıra akın ediyor
Suriye'de rejim güçlerinin İdlib'deki Türk askerlerine yönelik hava saldırısının ardından Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen sığınmacıları durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklamalardan sonra Edirne'de sığınmacılar sınıra akın etmeye başladı.

Türkiye’nin Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacıları durdurmama yönünde karar aldığı haberlerinin hemen ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki mülteciler sınır kapılarına ve kaçak geçiş noktalarına akın etti. Edirne'de yüzlerce göçmen gece yarısı Yunanistan’a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçerken, Aydın Göç İdaresi'nde kalan sığınmacılar da sabaha karşı otobüslerle sınıra hareket etti. Çanakkale'nin Ayvacık ve İzmir Dikili sahilleri ise Yunanistan'ın Midilli Adası'na botlarla geçmek isteyen sığınmacıların akınına uğradı. 

2597795-810x458.jpg

Edirne'ye gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacılar, gece yarısı Yunanistan'a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti. Sırtlarına çanlarını alan göçmenler, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak için yürüyüşlerini sürdürüyor. Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas, Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler, İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini söyledi.

Diğer yandan Aydın Göç İdaresi'nde kalan sığınmacılar gece yarısı gelen otobüslere binerek sınırdan geçmek üzere Aydın'dan ayrıldı. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, göçmenlerin otobüslerle bölgeden ayrılması kameralara yansıdı.

gocmen-foto-iha.jpg