Yarışmaya girdiler, kazandılar ama Valilikten ödül bekleyenler hüsrana uğradı

Yarışmaya girdiler, kazandılar ama Valilikten ödül bekleyenler hüsrana uğradı
DİKA ile Siirt Valiliği'nin ortak düzenlediği fotoğraf yarışmasında derece girenler ödül alamadı. Konuyla ilgili Valilik sessizliğini koruyor.

MedyaRadar''ın haberine göre Haziran ayında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) desteğiyle Siirt Valiliği tarafından kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen “Mezopotamya’nın Gizemli Kenti Siirt 1. Foto Safari Fotoğraf Yarışması”nda ödül alanlar hüsrana uğradı.

PLAKET VAR PARA YOK

Siirt Valiliği’nin organize ettiği ve Dicle Kalkınma Ajansı''nın desteklediği Türkiye''nin değişik yörelerinden Siirt''e giden 43 fotoğraf ustasının katıldığı üç gün süren yarışmada dereceye giren katılımcılara plaket ve para ödülleri de verilecekti.  Birinci Tarhan İrtem’in “Sürü Çobanı” adlı eseri, ikinci Mehmet Şah Deniz''in "Pervari’de Gece” isimli eseri, üçüncüde Mehmet Subaşı’nın “Botan Vadisinde Yamaç Paraşütü”  adlı eseri seçildi. Ayrıca sahipleri Orhan Kartal, Ahmet Denizer ve Mehmet Şah Deniz’in olduğu üç fotoğrafta mansiyon ödülü almaya hak kazanmıştı.

Yarışmada dereceye giren katılımcılara Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun katılımıyla plaket takdim edilmiş, para ödülünün ise kazananların banka hesaplarına havale edileceği belirtilmişti. Ancak aradan geçen 2 ayda para ödüllerinin verilmediği ortaya çıktı.

Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye de bin lira ödül verileceği duyurulan yarışmada, ödüle layık görülen isimlerin parayı alamadığı gibi konuyu soracak muhatap bulamadıkları belirtildi. Valilik ve Belediye ise henüz konu hakkındaki sessizliğini koruyor.

İlgili Haberler