Siirt'te hain saldırı! 5 korucu yaralandı

Siirt'te hain saldırı! 5 korucu yaralandı
Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 5 köy korucusu yaralandı.

Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 5 köy korucusu yaralandı.

Siirt-Şırnak karayolunun Sıçandere mevkisinde teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, görevden dönen geçici köy korucularını taşıyan minibüsünün geçişi sırasında patlatıldı.

5 KORUCU YARALANDI

Patlamada araçta bulunan 5 korucu yaralandı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Yaralılar, sağlık ekiplerince Eruh Devlet Hastanesine kaldırıldı. Patlama sonrasında teröristleri yakalamak için operasyon başlatıldı.

SU ŞEBEKESİ HASAR GÖRDÜ

Patlama nedeniyle ilçenin su ihtiyacını karşılayan su şebekesinde de hasar meydana geldi. Ekipler, şebekenin onarımı için çalışma başlattı.

SALDIRIYI DÜZENLEYEN TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli'nin Nazımiye ilçesine geçen Pazartesi günü PKK'lı 30-40 kişilik terörist grup, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş şehit oldu, 3 polis de yaralandı.

Teröristleri yakalşamak içini düzenlenen operasyonda, 6 terörist, Bezik Ormanları adlı mevkii de çıkan çatışmada öldürüldü. Ölü ele geçirilen teröristler arasında Nazımiye saldırısını yönettikleri belirlenen 'Serhat Dersim' kod adlı Yüksel Gökbaş ile 'Dılgeş Sarpiyan' kod adlı Ali Özalp'in İçişleri Bakanlığı tarafından aranan teröristler listesinde bulunduğu belirlendi.

140 ÇUVAL AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ

Mardin'in Ömerli ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait bir sığınak ele geçirildi. Sığınakta yapılan aramada bombalı araç saldırılarında kullanılan 140 çuval amonyum nitrat ele geçirildi.

MAĞARA ŞEKLİNDE SIĞINAK

Bölge güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre, Ömerli ve Nusaybin ilçelerinde gerçekleştirilen "Özel Birlik Operasyonu" kapsamındaki çalışmalarda, Ömerli ile Nusaybin ilçeleri arasında bulunan Duygulu mevkisi kırsalında kanlı terör örgütüne ait bir mağara şeklinde sığınak bulundu.