Siirt'te kamu görevlilerine terör soruşturması

Siirt'te kamu görevlilerine terör soruşturması
Terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ederken, Siirt kamu görevlilerinin arasında örgüt kadrolarına rastlandı. Sadece geçtiğimiz sene 85 kamu görevlisi terör propagandası yaptı.

Siirt'te "terör örgütü propagandası" yaptıkları iddiasıyla geçen yıl 85 kamu görevlisi hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürü Metin Özkan yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin çok boyutlu olduğunu ve her boyutuyla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

GÖREVDEN ATILAN YOK!

Bu kapsamda ilde terör örgütüne destek verdiği tespit edilen kamu görevlilerine yönelik geçen yıl çalışma yapıldığını belirten Özkan, "Teröristlerle doğrudan mücadelenin yanı sıra bunlara destek veren ki maalesef bir kısmı da kamu görevlisi olan şahıslarla da mücadele etmek gerekiyor. Geçen yıl vatandaşı tahrik eden, devlet büyüklerine hakaret eden, terör örgütü propagandası suçu işleyen 85 kamu görevlisi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Bu konuda Siirt'te 113 işlem yapıldı" diye konuştu.

"Soruşturmalar kapsamında 6 kişiye başka illere uzaklaştırma cezası verildi. Tutuklu bulunanların yanı sıra haklarında açılan davaları devam eden kamu görevlileri de var" diyen Özkan, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Haklarında terör örgütüne destek vermek ve propaganda yapmak suçlarından soruşturma açılan 85 kamu görevlisinden sadece 6’sının başka illere tayin edildiği bildirirken, görevden uzaklaştırılan memur olmadığı ortaya çıktı.