​​​​​​​"Şile bezi festivali" değil, konser ihalesi

Hatırlarsanız bir önceki yazımda "Teşekkürler Merve Şebnem Oruç" demiştim.

İBB Kültür A.Ş'nin aldığı 275 milyon liralık ihalesinde, panelist olarak istenilen 595 kişiden birisi de Şebnem Merve Oruç'tu. Bana açtığı tazminat davası sayesinde iş resmiyete bindiği için ihalenin tüm ayrıntılarını öğrendim.

Aramızda geçen konuşmayı merak edenler bir önceki yazıma bakabilirler.

Özetle…

Kültür A.Ş. ihaleyi 275 milyon TL'ye almasının ardından, işi alt taşeronlara paylaştırdı. Plan ve organizasyonlar için 8 firmaya 172.5 milyon TL ödedi. Kültür Etkinlikleri için 2 firma, 3 vakıfa tam 6.2 milyon TL ödedi. İstisnai alımlar için ise 33.9 milyon TL ödendiği anlaşıldı.

Şimdi…

Kaldığımız yerden; "İstisnai alımlardan" devam edelim…

Nazım Tuncer'in sahibi olduğu "Notist Müzik" ile "Avni Anıl'ı anma gecesi", "Emel Mathlouthı-Serkan Çağrı", "Müziğin ustaları", "Tanju Okan'ı anma", "Amir Ateş'e saygı", "Klarnet Festivali", "Şile bezi festivali" gibi birçok etkinlik için konser ihalesi verilmiş. Toplamda da 4.3 milyon TL ödeme yapılmış.

Kirli Kedi Organizasyon adlı firma Yavuz Bingöl ile "Bin Yılın Ozanları" konserleri düzenlemiş. Bingöl, toplamda 810 bin TL almış. "Ahmet Özhan ile Yüz Yılın Şarkıları" konserlerinden ise 100 bin TL almış. Yani toplam olarak 910 bin TL de iki isme verilmiş.

Peki, Kirli Kedi Organizasyon adlı firmanın sahibi kim dersiniz?

M. Raif İnan... Hani Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşı ve vakıf yönetiminde olan aynı zamanda Kültür A.Ş.'den milyonlarca ihale alan PlanB Organizasyonun sahibi olan kişi!

275 milyon TL'lik pastadan pay alan diğer firma ise Güner Doğan'a ait STG Müzik. Doğan'ın aldığı pay, 3.1 milyon TL.

"Mehmetçik Kut'ül Amare" dizisinde Kültür A.Ş. reklamı için "Diriliş Ertuğrul" ve "Kuruluş Osman" dizilerinin de yapımcısı olan Mehmet Bozdağ'ın sahibi olduğu Bozdağ Film'e 2.5 milyon TL…

"Abdülhamit'in Der Saadeti" adlı projenin mali haklarının devralınması ve proje etkinliklerinin gerçekleştirilmesi için Erdoğan Erdoğdu'nun sahibi olduğu Vav Medyaya 1 milyon 229 bin TL ödeme yapılmış.

"İstanbul Muhafızları AB-I Hayat Çeşmesi" isimli çizgi animasyon sinema filmi yapımı ve mali haklarının alımı için Muhammed Ammar Gündüz'ün sahibi olduğu Neher Reklam firmasına 5 milyon TL ödenmiş.

Sadece Ramazan ayı etkinliklerindeki konserler için 1.3 milyon TL çeşitli firmalara ödeme yapılmış.

Mesela benim de hayran olduğum Emel Sayın, sekiz konser için 800 bin TL almış.

"Ufak" rakamlar ise şöyle:

Merve Yıldırım 6 konser için 90 bin TL, Mustafa Keser 50 bin TL, Hilal Özdemir 40 bin TL, İclal Akkaplan 55 bin TL, Nükhet Duru 65 bin TL, Hakan Peker 50 bin TL, Zerrin Özer-JazzBand Konseri için 75 bin TL, Mustafa Ceceli 60 bin TL, Gülşen 115 bin TL…

Bu rakamlar böyle üst üste koyup yazmakla bitecek gibi değil.

Bugün yazmamın amacı tarihe not düşmek. Kim, nereden, nasıl yardım almış görüyorsunuz.

Ayrıntıları anlatmaya devam edeceğim…

 

Yazarın Diğer Yazıları