Motorinin fiyatı vatandaşı çıldırttı. Çek beni çek, mazot 30 lira. Yazıklar olsun

Motorinin fiyatı vatandaşı çıldırttı. Çek beni çek, mazot 30 lira. Yazıklar olsun
Geçen sene motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 7,22 TL, benzinin litre fiyatı da 7,74 TL'ydi. Geçen ay fiyatı 30'yi aşan akaryakıta indirimcikler uygulandı. Aracına yakıt alan bir  vatandaş "Çek beni çek, mazot 30 lira. Yazıklar olsun" diyerek zamlara isyan etti.

Çek beni çek, mazot 30 lira. Yazıklar olsun

ANKA''nın haberine göre, bütçe açığını kapatmanın en kesin yolu akaryakıt, alkol ve sigaraya zam yapmaktan geçiyor. Ekonomideki yanlışlıklar fiyatların katlanmasına neden oldu.

Çok değil geçen sene motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 7,22 TL, benzinin de litre fiyatı da 7,74 TL''ydi. Geçen motorinin fiyatı peş peşe yapılan zamlarla 30 TL''yi aşarken, benzin de 30 TL sınırına yaklaşmıştı. 

İstanbul’un Şile ilçesinde akaryakıt istasyonuna motorin  almaya gelen ve fiyat tabelasında mazotun litresinin 30 TL olduğunu gören bir araç sahibi gazetecileri görünce “Çek beni çek, mazot 30 lira. Yazıklar olsun” diyerek yüksek akaryakıt fiyatlarına tepki gösterdi. sinirli olduğu her halinden belli olan vatandaş, aracının gazına basarak gözden kayboldu.

Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da bir sene önce 7,74 TL, yılbaşında 12,29 TL idi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da bir sene önce 7,22 TL, yılbaşında 11,43 TL idi. 

 

İlgili Haberler