Şimdi adayları belirleme zamanı

İYİ Parti, 2. Olağanüstü Kongresi ile yenilenme dönemini başlattı. Semih Yalçın yönetimindeki bazı MHP'liler istediği kadar karalama yapsınlar, saçılan ışıkları karartamıyorlar. İYİ Parti'de 80 kişilik Genel İdare Kurulu'nun yarısının yenilendiğini görüyoruz. Mart sonu yapılacak mahalli seçimlere en iyi şekilde hazırlanılacağı belli. Bu defa, 24 Haziran'daki yanlışları görmeyeceğimiz kesin. Meral Akşener'in kongrede yaptığı konuşmadan çerçevelenip duvara asılacak pek çok özlü söz çıktı. En çok hoşuma giden YENİÇAĞ'ın manşetine taşıdığı, "Töre konuşunca Han susar" oldu. Bu, bazı vidanjörlerin ağzına kapak oldu. Sanırım her karalama çabasında bunu hatırlayacaklar.

Tam zamanı

İngilizlerin ünlü lafında, "Erken kalkan kuş, solucanı yakalar" denir. Bunun benzerleri bizde de bolca var. Mesela, "Erken kalkan yol alır". Ortada erken seçim ihtimali kalmadığı göre İYİ Parti yerel seçimlerdeki adayların en uygunlarını seçecek zamana  sahip. Vakit geçirmeden gerekli anketler yapılmalı, hiçbir şey son ana  bırakılmamalı. CHP'nin isyancıları ana muhalefeti tepeden tırnağa hizip partisi hâline çevirdi. Bunlara yandaş medya ile işbirliği yapan birtakım Muharrem İnceciler eklenince durum daha da karıştı.

Yandaş deyince bunların yeni taktikleri yılların demirbaşı hâline gelmiş bazı başkanları  aday yaptırmama üzerine kurulu.

Aynı odaklar

Bu yüzden bazı CHP'li Belediye başkanlarını dışarıda bırakmak üzere yayınlarına hız verdiler. Yapılan haberlere bakıyorsun hepsi düzmece. "Bip at, izi kalsın" cinsinden. Yaratılan kaostan faydalanması gereken oluşum ise İYİ Parti. Küstürülen bazı belediye başkanları ile hemen irtibat kurulmalıdır. Kılıçdaroğlu'nun yarısı yenilenmiş yönetimi de zor toparlanır gibi görünüyor. Oysa öyle isimler var ki, "Ceketini koysalar  kazanacaklar" mevcut. İşte bunları iyi belirleyip İYİ Parti saflarına katmalılar.

***

Hatırlatmalar

Beraber de çalıştığımız gazeteci Ergün Diler 21 Ekim 2017'de şunları söylemişti: "Kim elinde dolar tutuyorsa yakında batacak". Diler'in bu notu düştüğü tarihte dolar 3.81 TL idi. bugün ise 7 TL'yi devirdi. Hız kesmeye de niyeti yok. Kendisine sormak istiyorum, "Nasıl batmak bu?"

Bir başka büyük ekonomist(!) Yiğit Bulut'tan mutlaka bir şeyler aktarmalıyım; "Dolar 2.80'in altına inecek"

Anlayacağınız iyice şiştiler.

***

Diğerleri

Erol Kurt'un iddiasının ispatı zor. Yine de ilginç; "Rahip Brunson 19 ay ceza evinde yattı. ABD'den fazla tepki yoktu. Ama rahip evine yollanınca çıldırdılar. Sevinmeleri gerekmez miydi? Hayır, çünkü rahibin ceza evinde ölmesini bekliyorlardı. Oyunları bozuldu ve kıyamet koparmaya başladılar"

---

Dr. O. A. Kalafatçılarr, Bilge Ağaç adlı dergiyi nerede bulubileceğini soruyor. Sanırım dikkatinden kaçtı, yazının içinde başvuru adresi var.

***

VAR'la YOK arası

Futbolda Süper Lig iyi başlamadı. İstedikleri kadar VAR sistemi hataları azaltacak desinler hakem faktörü yine ön plana çıktı. Mesela geçen sezon ümit vadeden Halil Ümit Meler'in kararları tüy dikti. bir başka kararsız Kasım da Özgür Yankaya idi. Yusuf Namoğlu'nun  Yankaya'ya yağdırdığı övgüleri hatırladıkça gerçekten şaşırttı. Oyunu YOK'larla  yönetti. Demek ki dünyanın en mükemmel teknolojilerini de uygulasanız neticeyi insan kalitesi etkiliyor. Bu işin oturması için 100 gün isteyenlerin sonunda rezil olmamalarını dileyelim.

Naklen yayın

Hemen her maçı aynı dikkatle izledim. Hatta İngilizlerinkini de. Premier Lig'de belki de ilk kez yönetmen  hataları gördük. Galiba adamlara nazar değdi.

Bizdeki durum da pek farklı değil. BeIN Sports'a baktım, sezonu transferlerle açtılar. Yeniler arasında Trabzonlu yorumcu Olcay Çakır'ı fark ettim. Çakır iyi ama takımı eski tas eski hamam.

Takımlar

Galatasaray Terim'le, Fenerbahçe Cocu ile ayakta. Beşiktaş'a gelince canımı sıkmakta. Ne oynadığı belli değil. Başkan Fikret Orman da rahatsız olmalı ki "Genel kurul kararı" aldı. Kartal'da Lens ve Medel iyi. Necip Uysal'ı hala stoper oynatan Şenol Güneş hakkındaki düşüncelerim hiç değişmiyor. Dilerim Linz deplasmanından hayal kırıklığıyla dönmeyiz. İşte o zaman Vodofone  Park'ta eski -yeni- bir ismi Sloven Biliç'i görürüz...

GÜNÜN SÖZÜ:

Yavuz Bingöl: Ben manav Mehmet efendi değilim, bilinçli bir seçmenim..

İbrahim Ormancı: Biraz dikkat etmeli, manavlar kelekleri şıppadanak ayırır

 

Yazarın Diğer Yazıları