Şimdi de Atatürk ismi okullardan siliniyor!

Şimdi de Atatürk ismi  okullardan siliniyor!
Önce “Ne Mutlu Türk’üm diyene” tabelaları kaldırıldı. Sonra “Andımız’a yasak getirildi.” “T.C.” ifadesi devlet kurumlarından çıkarıldı. Sıra okullardaki “Atatürk” isminin değiştirilmesine geldi

Eğitim-iş, Konya’daki okul dönüşümleri ile Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet devrimcilerinin adlarının okullardan silinmek istendiğini iddia etti. Eğitim-İş, Konya’da bulunan Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun  Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu; Mustafa Necati Ortaokulu’nun Çemil Meriç Ortaokulu; İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Ortaokulu’nun Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, 23 Nisan Egemenlik Ortaokulu’nun isminin ise Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildiğini belirtti. Merkez Selçuklu İlçesi’nde ve kentin en işlek noktasında yaklaşık 2 bin 300 öğrencisi bulunan Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun da önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu olarak ikinci bir okulda eğitim vereceği öğrenildi. Buna tepki gösteren  Eğitim-İş tarafından  Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Konya Valiliği’ne konuyla ilgili yazı yazıldı.

Hukuksal yola gidilecek

Yazıda şu ifadelere yer verildi:  “Şunu çok iyi biliyoruz ki, okulların bulunduğu çevrenin halkı ve veliler, ne Mustafa Kemal Atatürk gibi yüce bir önderden saygın bir devlet adamı ve Milli Eğitim Bakanı olan Mustafa Necati adından, ne büyük eğitimci İsmail Hakkı Tonguç’tan, ne de 23 Nisan ve Ulusal Egemenlikten asla rahatsızlık duymaz.  Yapılan yanlışlıkların bir an önce düzeltilmesini talep ediyoruz. Bu konu ile ilgili gerekli açıklamanın sendikamıza bildirilmesini talep ediyoruz. Bu yanlışlığın düzeltilmemesi halinde hukuksal yollara başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz. “ Bu arada, Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun önünde toplanan Eğitim İş Sendikası üyeleri karara tepki gösterdi. Eğitim İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu binasında şu an imam hatip orta okuluna ihtiyaç olmadığını, okulun çevresinde yürüme mesafesinde 11’e yakın imam hatip ortaokulu olduğunu savundu. Balun, önümüzdeki kısa süre içinde Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun tamamen Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüleceğini ve şimdi bunun altyapısının hazırlandığını öne sürdü.

Aşama aşama yapılıyor

Bilindiği gibi AKP iktidarı döneminde, ulu önder Mustfa Kemal Atatürk’ün vezicesi olan “Ne Mutlu Türk’üm diyene” sözünü içeren tabelalar kaldırıldı. Ardından okullarda okutulan “Andımız”a yasak geldi. Daha sonra devlet kurumlarının başında yer alan “T.C” ibaresi çıkartıldı. Şimdi de sırada okullara verilen Atatürk isminin silinmesi var. Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı seçim bildirgesinde de Atatürk sadece bir cümlede yer aldı. Yine o bildirgede “Türklüğün” anayasadan çıkarılacağı vaadi yer aldı: “Yeni anayasa, milletimizin kültürel ve toplumsal çeşitliliğini tanıyan, herhangi bir etnik veya dini kimliğe referans yapmayan bir vatandaşlık tanımını esas alacaktır:”