Simitçi, saatçi, giyim mağazası, çantası, telefoncu her yerde satılıyor canınızı tehlikeye atıyor

Simitçi, saatçi, giyim mağazası, çantası, telefoncu her yerde satılıyor canınızı tehlikeye atıyor
Merdiven altı üretilen ve salgına karşı hiçbir koruma sağlamayan maskeler her köşe başında satılıyor. Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, ağzı kapatan her ürünün maske olmadığına dikkat çekerken vatandaş ise denetimsizliğe tepki gösterdi.

DHA’dan Zeynep Irmak Öcal ve Tayfur Kara’nın haberine göre, Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, merdiven altı üretilen maskeler için uyarıda bulunurken, bu maskelerin hiçbir koruyucu özelliğinin olmadığına dikkat çekti.

Karacan söz konusu maskelerin korona virüsten vatandaşı korumayacağını ve kalite standardının çok altında olduğunu belirtirken, "Her gördüğümüz ağzı kapatan şey maske değildir. Dolayısıyla çok dikkat etmemiz lazım. Simitçi, saatçi, giyim mağazası, çantası, telefoncu, seyyar tezgah ve bijuteri dükkanlarında bile maske satılıyor." dedi.

"HER ŞEYİ VATANDAŞTAN BEKLEMEK ÇOK YANLIŞ"

Merdiven altı üretilen maskelerin satışına izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Abdullah Deniz, "Yerel yönetimler bunu nasıl görmüyor. Her şeyi vatandaştan beklemek çok yanlış” derken, tuhafiyeden maske alan Şahin Şen, "Başka şansımız yok, gördük ve aldık." ifadelerini kullandı.