Simon Bolivar ve Tayyip Erdoğan!

Tayyip Erdoğan, Venezuela'nın başkenti Caracas'ta hangi havaalanına indi?

Simon Bolivar havaalanına değil mi?

Simon Bolivar kimdir?

"Venezuela'nın ve bütün Güney Amerika'nın Atatürk'ü" değil mi? Peki Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ve bütün mazlum milletlerin önderi Atatürk'ün adını taşıyan havaalanını ne yaptı?

Atatürk Havaalanı'nı, protokol havaalanı yaptı. Yerine inşa ettirdiği havaalanının adı İstanbul ama sembolü olan kule, masonların kullandığı kobra yılanına benzetilmiş!

***

Erdoğan'a verilen nişanın adı nedir? Libertador Simon Bolivar!

Erdoğan, Caracas'ta kimin anıt mezarını ziyaret etti?

Simon Bolivar'ın...

Erdoğan, şeref defterine ne yazdı?

"Latin Amerika'nın bağımsızlık mücadelesinin sembolü Venezuela halkının efsanevi lideri Simon Bolivar, geride bıraktığı eşsiz miras ile Venezuela ve Latin Amerika ile beraber tüm dünya genelinde bağımsızlık ateşini harlamaya devam edecektir." diye yazdı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Erdoğan'a ne hediye etti?

Simon Bolivar kılıcının tıpkı yapımını...

Maduro ABD'nin ülkesine yaptığı ekonomik baskıyı, altın satmasını önlemek istemesini eleştirdikten sonra ne dedi?

"Artık halkların sesini yükselttiği bir devir geldi ve asi Venezuela, burada dik duran Venezuela, işte bu devre bağlıdır. Libertador Simon Bolivar da bunu düşünmüştü."

Erdoğan da Venezuela Bolivar Üniversitesi'nde Mustafa Kemal Atatürk kürsüsü, Ankara Üniversitesi'nde de Simon Bolivar kürsüsü kurulması kararlarını hatırlattı.

***

Bütün bunlar iyi hoş da, Erdoğan, Türkiye'de ne yapıyor?

Erdoğan, Atatürk'ün tespit ettiği devletin kurucu ilkelerini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Ekibini, milletin adını bile değiştirmek isteyenlerden oluşturuyor.

Danışman kadrosundaki kişiler, "Türk milletini, Türkiyeli milletine dönüştürmek" istediklerini açıkça söylüyor. Kendisi de söylemişti zaten...

Erdoğan, ekonomiyi yabancılara, orduyu, yargıyı, polisi, üniversiteleri ve medyayı ise cemaat dedikleri yapıya teslim etti. Kendisinin de belirttiği gibi ne istemişlerse verdi. Bülent Arınç, "Allah verdikçe veriyor" diyordu ya şimdi de FETÖ denilen istihbarat yapılanması tasfiye gerekçesi kullanılarak bütün kurumlar parti kurumu haline getiriliyor.

***

Erdoğan'ın Arjantin'deki G20 zirvesinden sonra, ABD emperyalizmiyle başı dertte olan Venezuela'yı ziyaret etmesi ve Simon Bolivar ve Atatürk üzerinden mesaj vermesi, güzeldi ama buradaki söylemleriyle Türkiye'deki eylemleri birbirine uymuyor.

Bakınız, ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, Temsilciler Meclisi Dış İşleri Komisyonu'nda soruları cevaplandırırken, Suriye'nin kuzeyinde, tek taraflı bir askerî operasyonun kaygı verici olduğunu, Amerikalı personeli tehlikeye atacak herhangi bir hamlenin kabul edilemez olduğunu söylüyor ve "Daha önce Deyr Ez Zor bölgesi yakınlarında böyle bir çaba olmuştu. Biz de kendimizi savunma hakkımızı kullandık ve karşılık verdik" diye tehdit ediyor ama bir taraftan da "Astana toplantısında ilerleme sağlanamamasının sebeplerinden biri, Türkiye'nin, Rusya ve İran'dan gelen 'Şam ile birlikte hareket edelim' baskısına boyun eğmemesiydi." diyerek Türkiye'nin Suriye'de ABD politikalarını takip ettiğini açıklamış oluyor!

***

Erdoğan, "Fırat'ın doğusunda terör devletçiğine izin vermeyiz" diyor ama ortada bir eylem yok! Rusya ve Suriye'nin İdlib'deki teröristleri imha etmesini de Erdoğan önledi. Jeffrey, bunu da şöyle açıkladı:

"Putin, Erdoğan'ı 'Ateşkes olmayacak' diyerek küçük düşürmüştü. Ama 10 gün sonra Erdoğan, Putin'den yazılı olarak bugün hâlâ korunan ateşkes anlaşmasını koparmayı başardı. Bu değişikliğin sebebi Başkan Trump'ın doğrudan ve dramatik şekilde müdahale etmesi ve herhangi bir saldırıda kimyasal silah kullanılması durumunda sert karşılık verileceğini söylemesiydi."  

Bu tespit doğruysa Türkiye kimin politikasını takip etmiş oluyor? Atatürk'ün mü Simon Bolivar'ın mı yoksa Trump'ın mı?

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları