Şimşek: Moody's'in kararı dünyanın sonu değil

Şimşek: Moody's'in kararı dünyanın sonu değil
Moody's'in kararını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Önemsiz değil ama dünyanın sonu da değil. Çünkü yatırımcılar sadece Moody's'e, S&P'ye ve Fitch'e bakmazlar" dedi.

Şimşek, Moody's'in açıklaması hakkında, "Önemsiz değil ama dünyanın sonu da değil. Neden? Çünkü yatırımcılar sadece Moody's'e, S&P'ye ve Fitch'e bakmazlar. Aslında piyasalar kredi derecelendirme kuruluşlarına göre hem çok çok daha hızlı hareket ederler, hem daha nitelikli analiz yaparlar, hem de geriden takip etmezler." dedi.

"KREDİ NOTUMUZU TEKRAR YÜKSELTECEĞİZ"

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Milletimizin güçlü desteği olduktan sonra, Türkiye'nin birliği ve beraberliği korunduktan sonra, siyasi istikrar devam ettiği müddetçe, Türkiye bütün sorunların üstesinden gelecektir. Kredi notumuzu da biz tekrar yükselteceğiz. Çalışacağız, çabalayacağız. Güneş balçıkla sıvanmaz." diye konuştu.

OHAL UZATILACAK MI?

Başbakan Yardımcısı Şimşek, MGK'nın OHAL'in uzatılmasına yönelik tavsiye kararına ilişkin, "Milletimizin temel hak ve özgürlüklerini garanti altına alacak, ülkemizin huzurunu, barışını, kardeşliğini pekiştirecek geçici bir karar. Dolayısıyla 3 ay daha uzatılması tavsiyesinde bulunuldu. Hükümet olarak tabii ki bunu değerlendireceğiz ve ona uygun olarak da gerekeni yapacağız." diye konuştu.