Sinan Erdem'de tarihi gece! Anadolu Efes: 104 - Bayern Münih: 75

Sinan Erdem'de tarihi gece! Anadolu Efes: 104 - Bayern Münih: 75
EuroLeague'te 11. maçında Anadolu Efes, sahasında ağırladığı Bayern Münih'i 104-75 mağlup ederken Efes'in yıldızı Shane Larkin, ürettiği 49 sayıyla EuroLeague tarihinin bir maçta en yüksek skora ulaşan oyuncusu olarak büyük bir başarıya imza attı.

Turkish Airlines EuroLeague'in 11. maç döneminde temsilcilerimizden Anadolu Efes, sahasında Alman ekibi Bayern Münih'i konuk etti.

Efes, rakibi karşısında muhteşem bir performans sergilediği gecede 104-75 galip gelmeyi başardı.

Temsilcimiz, bu sonuçla 11. maçındaki 9. galibiyetini elde etti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Günün en önemli olayı ise Larkin'in sergilediği bireysel performanstı.

Larkin, ilk yarısında 25 sayı ürettiği karşılaşmayı 49 sayı ile tamamlayarak EuroLeague tarihinde bir maçta en yüksek bireysel skora ulaşan isim oldu!

Daha önce Montepaschi Siena’dan Bobby Brown, Efes Pilsen’den Kaspars Kambala, PAF Bologna’dan Carlton Myers ve Peristeri’den Alphonso Ford, bir maçta attıkları 41’er sayıyla rekoru paylaşıyordu.

Son ortak 2013 yılında Siena formasıyla Fenerbahçe'ye karşı 41 sayı atan Bobby Brown olmuştu.

Bayern Münih karşısında iki sayılık atışlarda 7’de 5, üç sayılık atışlarda 12’de 10, serbest atışlarda da 10’da 9 isabet oranıyla oynayan Larkin, 53 verimlilik puanına ulaştı.

Shane Larkin, EuroLeague'de bir maçta en fazla üç sayılık basket atan oyuncu rekoruna da ortak oldu. ABD’li oyuncu, karşılaşmada üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 12 atışın 10’nu baskete çevirdi.

EuroLeague'de bu alandaki rekor Andrew Goudelock’a aitti. Goudelock, Fenerbahçe formasıyla 2014 yılında yine Bayern Münih ile oynanan karşılaşmada üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 13 atışın 10’unda isabet bulmuştu.

Larkin'in rekoru sonrası hem Ergin Ataman hem takım arkadaşları hem de taraftarlar büyük bir sevinç yaşadılar.

Ergin Ataman maç sonunda oyuncusuna büyük övgülerde bulunurken kendisini son periyotta kısa bir süre kenara almasına ilişkin de "Bence Larkin, benim rekoru bilmediğimi düşünüyordu. Kenara aldığımda tamamen onu oturtacağımı düşündü. Aslında son anlarda çok fazla zorlandığını gördüm. Yorgundu ki sadece 30 saniye, 1 dakika dinlensin de maça dönsün istedim. B

2f4.jpg

en oyunu zorlama, sana gelmesini bekle ki eminim bu rekoru kıracaksın dedim. "Koç 4 dakika kaldı" dedi. Ben de 3 dakika da senin rekoru kırman için yeterli merak etme dedim" açıklamasını yaptı.

Larkin ise karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum. Takım arkadaşlarım yardımcı oldu. Onların yardımıyla bu rekoru kırdım. Çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kulübün başkanı Tuncay Özilhan ise karşılaşmayı locada takip ederken maç sonunda sahaya inerek Larkin'i tebrik etti.