Sinan Oğan: Genel Başkan ihraç edilmelidir

Sinan Oğan: Genel Başkan ihraç edilmelidir
MHP Genel Başkan Adayı Oğan, Kanal 3 Hilal'de Başkanlık sistemi ve ihraç talebiyle ilgili açıklamalarda bulundu. "Hiçbir güç bizi partimizden ayıramaz" diyen Oğan, "söz konusu parti kuralları ise, Genel Başkan ihraç edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Youtube kanalı Kanal 3 Hilal'in kapatılmasının ardından aynı kanalı tekrar açtıran MHP Genel Başkan Adayı Dr. Sinan Oğan, sosyal medyadan yaptığı canlı yayın ile gündemi değerlendirdi.

Başkanlık sistemi ve MHP'den ihraç talebine yönelik girişimle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Oğan, Balgatçıları “Ülkücü, Ülkücünün kardeşidir” şiarına uymaya davet etti.

İşte Oğan'ın açıklamalarından önemli kısımlar

HİÇBİR GÜÇ BİZİ PARTİMİZDEN AYIRAMAZ

Dün partimizde önemli bir gelişme yaşandı. Maalesf ki ikinci defa gönül verdiğimiz, hayatımızı vakfettiğimiz partimizden ihraç edilme durumuyla karşı karşıya kaldık. Biliyorsunuz da önce de ihraç etmişlerdi; biz Türk hukuku, Türk adaleti önünde kendimizi savunmuş ve geri gelmiştik. İnşallah yine partimize geri geleceğiz. Hiçbir güç bizi partimizden ayıramaz. Hayır kampanyası sürecinde bizim bu kampanyayaı zayıflatmak için yapılmış bu girişimi şık bulmadım. Bunlar çözüm değil.

Değerli Ülküdaşlarım, bizler 15 senedir sayın Genel Başkanın ifade ettiği MHP’nin çizgisinde hala olduğumuz gibi duruyoruz. Bu sebeple dün ‘hayır’ın gerekçelerini sayın Genel Başkan nasıl ,fade ediyorsa biz de aynı gerekçeleri bugün ifade ediyoruz. Bu gerekçeler değişmedi.

TÜRKÇÜLÜĞÜ AYAKLAR ALTINA ALANLAR HALA ÖZÜR DİLEMEDİLER

Türkçülüğü ayaklarının altına alanlar, Türkçülerden özür dilemediler. Yaptıklarının hata olduklarını ifade etmediler. Bebek katili Öcalan’la aynı masada pazarlık yapanlar Türk milletinin önünde özür dilemediler.

Sayın Genel Başkanın son 15 senedir söyledikleri bütün gerekçeler olduğu gibi bugün de var ve var olmaya devam ediyor. Biz bunları söyledik diye bizi ‘hain’ olarak yaftalamaları, bizi partinin dışına itecek ihraç mekanizmalarını başlatmalarını doğru bulmuyorum.

Aynı şekilde Ülküdaşlarımız ‘evet’ de diyebilir. Biz de elbette ki ‘evet’ diyenleri ‘hainlik’ ile yaftalayamayız.

ÜLKÜCÜ, ÜLKÜCÜNÜN KARDEŞİDİR

Ülkücü, Ülkücünün kardeşidir. Bugünler geçecektir.

Evet diyenler de ‘hayır’ diyenler de Ülkücüdür ve öyle kalmaya devam edecektir.

Dolayısıyla bugünün şartlarına kapılıp, elbette ki birbirimizi kırmayacak çok daha Ülkücü kucaklayan bir görünüm içerisinde olmamız gerekir.

GENEL BAŞKAN PARTİDEN İHRAÇ EDİLMELİDİR

Eğer söz konusu parti kurallarını ihlal etmek ise, Genel Merkez yönetimi parti kurallarını ihlal etmiştir. 1 Kasım seçim beyannamemizde Başkanlık sistemine karşı oplduğumuz vurgulanmıştır. MHP’nin tüzüğünde, MHP’nin kuruluş bildirgesinde Başkanlık yoktur. Tam tersine parlamenter sistem vardır.

Ölçü buysa, bugün Genel Başkan olmak üzere partimizin tüzüğüne aykırı ve seçim beyannemelerine aykırı hareket etmekten dolayı disipline sevk edilmesi ve ihraç edilmeleri gerekir.

18 ŞUBAT'TA ANKARA'DA 'HAYIR' DİYECEĞİZ

Biz ayın 18’inde Ankara’da güçlü bir şekilde ‘hayır’ diyeceğiz. MHP’nin gönül vermiş tüm üyeleri, MHP’de Milletvekilliğini yapmış ve hala yapmakta olan değerli bireyleri. MHP’de Bakanlıklar yapmış olanlar. Ülkü Ocakları’nda Genel Başkanlık yapmış arkadaşlarımız, İl/ilçe başkanları arkadaşlarımız hepimiz 18 Şubat’ta Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “Türk milliyetçileri ‘hayır’ diyor” diye haykıracağız. Hepinizi Ankara’ya bekliyoruz.

AHMET TÜRK'E GÖSTERİLEN ŞEFKATİN 10'DA BİRİ ÜLKÜCÜLERE GÖSTERİLMİYOR

Telefon eden vatandaşlarımız şunu ifade ediyor; kıymetli başkanım diyor, Genel Merkezimiz Ahmet Türk’e gösterdiği şefkatin 10’da birini neden Ülkücülere göstermiyor? Genel Merkezimiz Beştepe’ye giderek Saray’ın efendileriyle yapmış oldukları o sıcak görüşmelerin binde birini neden Ülkücülerle yapmıyor. Ülkücülere göstermiyor.

Bende soruyorum neden bunu yapmıyor?

Genel Merkezimizi, Başbuğumuzun “Ülkücü, Ülkücünün kardeşidir” sözünün gereğini yerine getirmeye davet ediyorum.

İlgili Haberler