Sınava giren kişi sordu ortalık karıştı! İddia: ÖSYM durumu gözetmenlere bildirmedi! KPSS'de zincirleme korona skandalı

Sınava giren kişi sordu ortalık karıştı! İddia: ÖSYM durumu gözetmenlere bildirmedi! KPSS'de zincirleme korona skandalı
Ankara’da korona virüs pozitif olan vatandaşların Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu’nda KPSS’ye girdiği ancak ÖSYM’nin gözetmenlere bu durumu bildirmediği öne sürüldü. Bir diğer skandal ise ÖSYM'nin verdiği cerrahi maske, eldiven ve siperliklerin bozuk çıktığı ileri sürüldü.

Ankara’da korona virüs testi pozitif olan vatandaşların Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu’nda KPSS’ye girdiği ancak ÖSYM’nin gözetmenlere bu durumu bildirmediği öne sürüldü. İddiayı ortaya atan Twitter kullanıcısı doktor, 50 yaşındaki annesinin sıradan bir maske ile sınav boyunca pozitif vakaya maruz bırakıldığını söyleyerek ÖSYM'ye isyan etti.

KORONA POZİTİFTEN HABERLERİ YOKTU

Dün gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) korona virüs pozitif ve temaslı adayların sınava girdiği okuldaki gözetmenlere durumun bildirilmediği öne sürüldü.

Acil servis doktoru olduğunu belirten @zutkuyucu isimli Twitter kullanıcısı, 50 yaşındaki annesinin durumdan habersiz bir şekilde bu okulda gözetmenlik yaptığını söyledi.

İDDİALAR VAHİM

Twitter hesabından paylaşım yapan doktor @zutkuyucu kullanıcı şu iddialarda bulundu; 

"Bugün annem KPSS gözetmeni olarak Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulunda görevliydi. Sınıfa giriyor ve kişilerden biri diyor ki 'Hocam burası covid+lilerin gireceği okul mu?' Megersem Ankara'daki covid pozitif olgular o okulda sınava giriyormuş.

BAŞKA HASTALARA KORONA BULAŞMASIN

Biz acilde her şüpheliden sonra acilimizi dezenfekte ettirelim ki başka insanlar hasta olmasın, ama gözetmenler bilinen, karantinada olan pozitif hastalara savunmasız bir şekilde devlet eliyle gönderilsin. Elim ayağım titriyor sinirden

YA POZİTİF YA TEMASLI

Bir de okuldaki sınava giren herkes ya pozitif ya temasli imiş. Bunu da anlamayan çok kişi olmuş sanırım. Durum budur asıl meselemiz bu işin oraya gidildiğinde tesadüfen fark edilmesi. Sesimizin duyulduğuna inanıyorum malum sebeplerden ötürü pek de uzatmak istemiyorum

VERDİKLERİ SİPERLİKLER DE BOZUK

Yanlış bir yere gitsin istemiyorum hatayla yanlış aktardığım bir noktayı düzeltmek gerek. Osym cerrahi maske ve eldiven sağlamış siperlik de varmis da onlar bozuktu takamadık dediler. Annem yine evden getirdiğini takmış."

ek-aciklama-2020-09-07-033831.jpg