Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde sıcak saatler. Konteynere atılan ateş palet fabrikasını yaktı

Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde sıcak saatler. Konteynere atılan ateş palet fabrikasını yaktı
Ankara'da, Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde, (OSB) çöp konteynerine atılan ateş nedeniyle başlayan yangın, büyüyerek 2 fabrikaya sıçradı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis, konteynere ateş atan kişiyi arıyor.

Ahi Evran Mahallesi 236'ncı Sokak'ta meydana gelen olayda iddiaya göre; kimliği belirsiz bir kişi tarafından konteynere ateş atıldı.

NAYLONLAR ATEŞ ALDI

Kısa sürede büyüyen alevler, konteynerin çevresindeki atık naylonları tutuşturdu. Büyüyen alevler, çöpün gerisinde bulunan palet fabrikasına da sıçradı. Yükselen alevleri ve dumanı gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

RÜZGARIN ETKİSİYLE YAYIILDI

Rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam eden alevler, itfaiye erlerinin kontrolünden çıkarak bitişikteki inşaat malzemeleri üretilen fabrikaya da sıçradı. Yangın yerine, Etimesgut, Yenimahallle ve Merkez İtfaiye istasyonlarından çok sayıda destek ekibi yönlendirildi.

FABRİKALAR KÜL OLDU

Çevre esnafı da fabrikaların kapılarını kırarak içerideki malzemeleri kurtarmaya çalıştı. Yangın itfaiyenin 1 saatlik müdahalesi ile söndürüldü. 2 fabrika içindeki iş makineleri ve malzemelerle birlikte kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri, esnafın konteynerin ateşe verildiği yönündeki iddiası üzerine, kundaklama şüphesiyle soruşturma başlattı.

İlgili Haberler