"Sinemaya tarih kitaplarında yazanlar yansısın"

"Sinemaya tarih kitaplarında yazanlar yansısın"
"Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı" filminin yapımcısı Mehmet Bozdağ sinemada ön hazırlığı iyi yapınca başarılı olunacağını söyleyerek "İstedim ki tarih kitaplarında yazanlar sinema perdesine yansısın" dedi.

"Diriliş: Ertuğrul", "Kuruluş: Osman", "Yunus Emre" ve "Mehmetçik Kut'ül Amare"nin de aralarında bulunduğu birçok film ve diziye imza atan ve yarın sinemaseverlerle buluşacak "Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı" filminin de yapımcılığını, senaristliğini ve proje tasarımını üstlenen Mehmet Bozdağ, çekimlerin gerçekleştirildiği platoda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, 6 yıldır Osmanlı Devleti'nin kuruluş hikayesini ekrana taşıdıklarını dile getirerek, "Tarih kitaplarında okuyoruz, suyun öte yakasına 1351'de Çimpe Kalesi'ni alarak geçtik. Ancak nasıl oldu ki kısa sürede Balkanlarda Rumeli topraklarında büyük fütuhatlar (sefer, zafer) yaptık ve orada 6 asır devam edecek bir devletin de tohumlarını attık?" ifadelerini kullandı.

 

Osmanlı'nın Rumeli topraklarında birlikte yaşadığı milletlerle güzel eserler ortaya koyduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Her ne kadar bugün siyasi hakimiyetimiz gitse de kültürel varlığımız ve o coğrafyaya bıraktığımız miras hala yaşıyor ve dimdik ayakta." değerlendirmesinde bulundu.

Yapımcı Bozdağ, ön hazırlığı iyi yapınca başarılı olunacağını söyleyerek, şu bilgileri verdi:

"Benim babam arıcı. Kayseri'de doğup büyüdüm. Bu coğrafyanın halkının, Türk milletinin neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorum. Çünkü aynı şeye benim de ihtiyacım var. Evvela projeleri kendi ruh dünyama yapıyorum. Çünkü ben yazdığım, hayalini yapmaya çalıştığım bütün hikayeleri evvela iç dünyamda yaşıyorum. Bizim temel felsefemiz şu, kendimizin beğenmediği hiçbir işi başkasına izletmemek. Bütün bunları oluşturup yola da çıkınca, ondan sonraki süreç Rabbimin bileceği iş, insanların teveccühü ama bunları sağlam yaparsanız, görüyorsunuz ki başarı geliyor. Biz o başarıya giden adımları ve stratejileri tüm ekip olarak doğru yapmaya çalışıyoruz."

"TARİH KİTAPLARINDA YAZANLAR SİNEMA PERDESİNE YANSISIN"

Mehmet Bozdağ, Adaletin Kılıcı: Türkler Geliyor filminin hikayesini sinemaya aktarmayı hep istediğini kaydederek, şunları kaydetti:

"5 yıl, Diriliş ve Kuruluş ile Osmanlı Devleti'nin temelini attık. Sonraki süreçte 'Rumeli'ye nasıl fütuhatta bulunuruz'un hikayesini anlatmak istiyordum. Çünkü uzun süredir fütuhat aklını yitirmiş bulunmaktayız. İstedim ki tarih kitaplarında yazanlar sinema perdesine yansısın ve insanlar biraz da bu kadim, kudretli destanı görerek öğrensin."

Projeye bir yıl önce başladıklarını kaydeden Bozdağ, sanat, dekor ve kostüm çalışmalarının ise 6-7 ay sürdüğünü vurgulayarak, "Süreçte en temel meselelerden biri şu, Türkiye her ne kadar hikayesi bol olsa da (Türkiye'deki) sinema endüstrisi yeni yeni kuruluyor." dedi.