Sınır kapılarının açılış tarihi belli oldu. Sınırlar ne zaman açılacak? Sınırlar ne zaman açılıyor?

Sınır kapılarının açılış tarihi belli oldu. Sınırlar ne zaman açılacak? Sınırlar ne zaman açılıyor?
Korona virüsle mücadele kapsamında 17 ülkeyle sınırlar 15 Mart 2020 tarihinde kapatılırken normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber vatandaşlar, sınırlar ne zaman açılacak? sınırlar ne zaman açılıyor? sorularının cevabını merak ediyor.

Türkiye korona virüsle mücadele kapsamında 15 Mart 2020’de 17 ülkeye kara ve hava sınırlarını kapattı. Normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber sınır kapıları ne zaman açılacak? sınır kapıları ne zaman açılıyor? sorularının cevaplarını merak ediyor.

SINIR KAPILARI NE ZAMAN KAPATILDI?

Korona virüsün hızla yayılması sonucunda virüs taşıyan kişilerin ülkeye girişini engellemek için Türkiye’de 15 Mart tarihinde 17 ülkeyle hava ve kara sınırları kapatıldı. Kısıtlamayla beraber Türkiye’ye döneceklere 14 gün karantina şartı getirilirken ayrıca uçuşların durdurulduğu 11 ülkedeki öğrenci ve turistlere dönüş için 18 Mart tarihine kadar süre verilmişti.

SINIRLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Tele 1’de yer alan Cumhurbaşkanlığı Normalleşme Planına göre, 15 Haziran 2020’de salgının kontrol altına alındığı ülkelerle olan sınır kapılarının yolcu giriş-çıkışına açılması planlanıyor. Ayrıca Bulgaristan ve Yunanistan sınır kapılarının açılma tarihinin salgının seyrine göre 1 Haziran 2020’ye çekilebileceği belirtiliyor. Bu plan, salgının yayılım göstermemesi ve korona virüs vaka sayılarında bir artış yaşanmaması durumunda geçerli olacak.

sinirlar-ne-zaman-acilacak.jpg

İlgili Haberler