Sınırdaki Suriyelilerin sayısı yarım milyonu geçti

Sınırdaki Suriyelilerin sayısı yarım milyonu geçti
Esad rejiminin İdlib bölgesinde yürüttüğü operasyonlar sonrası Türkiye sınırına dayanan Suriyelilerin sayısı yarım milyonu geçti. Edinilen bilgilere göre son 24 saatte 21 bin Suriyeli Türkiye sınırına yakın yerlere göç etti.

Suriye’de Esad rejiminin İdlib’de başlattığı operasyonlar sonrası Türkiye sınırına dayanan Suriyelilerin sayısı artmaya devam ediyor. Son açıklanan rakamlara göre 502 bin Suriyeli Türkiye sınırına gelirken, bu rakamın artmasından ve Türkiye’ye yönelik yeni bir göç dalgasının başlamasından endişe ediliyor.

Suriye'de Esad rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırıları nedeniyle son 24 saatte 21 bin Suriyeli daha Türkiye sınırı yakınlarına sığınırken, Kasım 2019'dan bu yana yerinden edilenlerin sayısı 502 bine ulaştı.

Bölgede göç verilerine ilişkin çalışma yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj'ın verdiği bilgiye göre, saldırıların yoğunlaşması nedeniyle İdlib'in kuzeyi ile kuzeybatısındaki Eriha ve Cebel Zaviye bölgelerinde göç, artarak devam ediyor.

Yerinden edilenlerin büyük kısmı, Türkiye sınırı hattındaki kamplar bölgesine gelirken bir kısmı da Türkiye'nin teröristlerden temizlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sığınıyor.

İdlib'in güney ve güneydoğusu ile Halep'in batı ve güney kırsalındaki yerleşimlerinden Kasım 2019'dan bu yana 502 bin sivil yerinden edildi.

Öte yandan Halep'in batı ve güney kırsalındaki Daret İzze, Etarib, Hıreytan, Hayyan, Anadan ve Ayncara gibi bölgelerden de göç sürüyor.