Sınırlar Arasında, Ceviz Kabuğu, TRT ve RTÜK!

Medyadaki operasyon devam ediyor. Bir süre önce TRT 1’den TRT 2’ye alınan Banu Avar’ın Sınırlar Arasında programı, sözleşmesi devam etmesine rağmen sona erdirildi.
Uzun süredir çeşitli engellemelere rağmen devam eden Sınırlar Arasında programı, yayından kaldırılmasaydı, bu hafta Büyük Orta Doğu ve Asya Projesi’ni sunacaktı.
Bilindiği gibi söz konusu projenin, 22 İslam ülkesinde haritanın değişmesi demek olduğunu ABD Dışişleri Bakanı Rice açıklamıştı. Proje, 2004 yılında ABD Başkanı Bush tarafından Tayyip Erdoğan’a resmen tebliğ edilmişti. Erdoğan, bu projenin eş başkanı olduğunu söylemiş hatta  “Diyarbakır, Büyük Orta Doğu projesinin yıldızı olabilir”  demişti.
TRT, çoktandır devlet televizyonu olmaktan çıktı cemaat televizyonu haline geldi. Dolayısıyla Sınırlar Arasında programına tahammül edemeyecekleri belliydi. Ancak bu operasyon, Türkiye’deki bütün milli/ulusal sesleri kesme adına yapılmıştır.
Yoksa Sınırlar Arasında Programı, bu tarzdaki haber-araştırma programları içinde çıtayı yükseğe çıkarıyor, TRT’ye itibar kazandırıyordu!

* * *

Kanaltürk’ün boğulması da böyle bir operasyonun sonucudur. Fakat Kanaltürk’te doğrudan RTÜK ile ilgili bir durum daha var. Kanaltürk, bir ara Tayyip Erdoğan’ın eski konuşmaları ile şimdikileri kıyaslıyor diye cezalandırıldı! Daha sonra Maliye müfettişlerince ablukaya alındı, reklam verenler tehdit edildi.
Bir tekzip, 20 saniye geç yayınlandı diye kanala reklam alma yasağı konuldu!
Tuncay Mollaveisoğlu, Yolsuzluk ve Yoksulluk programında Almanya’daki Deniz Feneri Derneği ve Kanal 7’ye yapılan baskınla tutuklananları gündeme getirdi. Alman polisi, Deniz Feneri’nin  “yoksullara yardım”  diye topladığı 14 milyon Euro’nun kayıp olduğunu ve bu paradan 7 milyon Euro’nun Kanal 7’nin Almanya şubesi Euro 7’ye aktarıldığını tespit etmişti!
Mollaveisoğlu, RTÜK başkanı Zahit Akman’ın Kanal 7’nin kurucuları arasında olup, bu görevinden RTÜK üyesi seçildikten sonra 30 Eylül 2005’te ayrıldığı, fakat Kanal 7’deki hisselerini Alman polisi tarafından tutuklanan Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Gürhan’a devrettiği iddiasını da belgeledi. İddia, CHP’li milletvekili Emin Koç tarafından meclis gündemine taşındı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın önünde soru önergesi olarak duruyor.

* * *


Kanaltürk ile birlikte Hulki Cevizoğlu’nun Ceviz Kabuğu programının ne olacağı da konuşuluyor. Hatta Cevizoğlu, ne yapması gerektiğini okurlara soruyor.
Türkiye’de gayrimilli medya, devlet eliyle el bebek gül bebek büyütülmüş, beslenmiş, KİT’lerin, bankaların reklam pastası, Amerika’nın sesi gibi çalışan televizyonlar arasında pay edilmiştir. Türk subayının parası ile kurulan OYAK  bile bu sütundan defalarca uyarmamıza rağmen milli kuruluşlara doğru dürüst tek bir ilan/reklâm vermemiş, sonunda yabancılara satılmıştır.
Yeniçağ Televizyonu da hiçbir maddi destek görmemiştir.
Türkiye’yi kuruluş felsefesinden çıkararak başka bir devlet veya devletçikler haline getirmek için kurulmuş medya organları, milletin parasıyla beslenirken, devleti ülkesiyle ve milletiyle bir bütün olarak tutmak isteyenler, devletin bütün kurumları tarafından yalnız bırakıldı.

* * *


Para her şey demek değildir ama İslâmiyetin tebliği sırasında Peygamberimiz bile paraya ihtiyaç duymuş, Mekke’nin en zengin insanlarından olan Hz. Hatice ve Hz. Ebubekir’in servetini kullanmıştır.
Mustafa Kemal Paşa da Samsun’a çıkarken, belirli bir tahsisat almış, daha sonra Buhara ve Hive hanlıklarının Lenin üzerinden gönderdiği altınları, para veya silah olarak milli mücadelede kullanmıştır. Hint Müslümanlarının gönderdiği ve ihtiyat olarak bekletilen paralar ise İş Bankası’nın kuruluş sermayesi olmuştur.
Demek istediğim şu ki, millet elini cebine atmazsa, medya ele geçirildiği gibi yarın akarsular, ormanlar yabancılara satılırken de kimsenin sesi çıkmaz. Zaten medyadaki yabancılaştırmanın sebebi, Türkiye’nin satışını bir an önce tamamlamaktır.
Sınırların ABD lehine değişmesi için, Yeniçağ TV, Kanaltürk gibi televizyonların kapanması veya susturulması, Ceviz Kabuğu, Sınırlar Arasında gibi programların kaldırılması gerekiyor!

Yazarın Diğer Yazıları