Sinop Devlet Hastanesi'nde skandallar zinciri

Sinop Devlet Hastanesi'nde skandallar zinciri
İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan Sinop Devlet Hastanesi'nde doktor yetersizliği nedeniyle yaşanan sorunları sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan Sinop Devlet Hastanesi''nde vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden olan sorunlar zincirine ilişkin açıklama yaptı. 

Şanlan''ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Sözlerimi işini doğru yapan, aldığı maaşı hak eden, evine helal rızık getiren vicdan ve ahlak sahibi olan, kul hakkını gözeten, devlet millet malını koruyan,  akşam yastığa başını koyunca rahat uyuyanlar üzerine alınmasın. Söyleyeceklerimin muhatapları kendilerini çok iyi biliyor.

Kolay işi zor ediyorsunuz. Çareler varken, yönetimsel beceriksizleriniz yüzünden milleti perişan ediyorsunuz. Acil serviste yeşil alandaki sorunlar başka sorunlar yaratılarak çözülmeye çalışılıyor. Kritik hastaların bakıldığı sarı alandan doktor çekerek sorunu çözmeye çalışan yönetim bu kez de durumu ağır hastaları mağdur etme yöntemine gidiyor. Acil doktorlarının sayısı artmadıkça  sorunun çözülemeyeceği aşikar  iken , doktorları ve hastaları karşı karşıya getirecek başka uygulama yöntemleri denenmeye çalışılıyor.

Başka hastanelerde aile hekimlerini yeşil alana görevlendirerek çözüm sağlanırken , Sinop Hastanesinde kritik hasta bakan doktorun iş yükünü artırarak hata yapmaya zorlamaktadırlar. Yeşil alanda olan kuyruğu bu kez sarı alanın önünde oluşturuyorlar. Polikliniklerden randevu alamayan, yada aldığı randevular iptal olan hastalarımızda Acil serviste çözüm arıyor.

Böylelikle hem hastaları hem de işini yapan hekim, hemşire ve personelleri mahvediyorsunuz. 

Ayrıca hastanenin olumsuz fiziki şartları ve asansör arızaları da dillere destan.

Sırf partiliniz ve sendikalınız diye idareci yaptığınız kişiler, kendini idare etmekten acizler. Sorun çözme, çözüm üretme kabiliyetleri olmadığı gibi, yaptıkları hatalar ile sorunların çoğalmasına sebep oluyorlar.


Bu arkadaşların tek özellikleri makam sahibi olmak için  siyasetçiye gösterdikleri sadakat, siyasilere yaptıkları taklacılık ve yağcılık. Bir de malum sendikacılara boyun eğmek. Başka da bir marifetleri yok. Eğer olsaydı aylardır bu konuyu konuşuyor olmazdık.

Çünkü hastane liyakat, başarı, beceri kıstası ile yönetilmiyor.  İki tane kendini bilmez sendikacının istikameti üzerine idare ediliyor. Onların gönlünü yapan, rızasını alanlar kalıyor, bu tip marifetleri olmayanlarda bir şekilde kaçırılıyor. Bazı makam tazelemek isteyen, daha önce görev yaptığı yerden kovulan cambazlarda akşama kadar kendi reklamını piarını yapmanın derdinde. Sen neyin reklamını yapıyorsun hayırdır kardeşim. Sanki mucizeler yapmış, yıllardır tedavisi olmayan hastalıkların tedavi yolunu bulmuş mucit gibi işin gücün gösteri. Bu senin görevin bu işi yapman için devlet sana maaş veriyor. Ama hakkı, hukuku ile yapman için. Hastanede aylardır ıslak mendil, hasta bezi, çarşaf yokken siz lüks makam odaların da afilli makam koltuklarında oturuyorsunuz. Ama bundan sonra biraz zor oturacaksınız benden söylemesi.

Bu durumu gören yaşayan hekimler doktorlar, liyakat sahibi başhekimler durmuyor. Devam edenlerde tahammül eden ya da çaresi olmayanlar.

Burası hastane insanların sağlığı, canı söz konusu. Kimsenin babasının çiftliği yada özel şirketi değil. Saniyelerin öneminin olduğu, hatanın aksaklığın asla kabul edilmeyeceği bir yer.

Komşusundan borç alıp muayene olacam diye gelip muayene olamadan boynunu büküp ağlayarak geri giden hastanın vebalini asla  ödeyemezsiniz. Bırakın bahane üretmeyi, bırakın onu bunu suçlamayı. Çö-ze-cek-si-niz. Ya da o oturduğunuz, işgal ettiğiniz hak etmediğiniz koltuklardan kalkacaksınız. 

Değerli hemşehrilerim her konunun üzerine kararlılıkla gidiyoruz, lakin sağlık konusu başka. Bu konu hayati bir konu o yüzden ben bu konuda tüm gücümle savaşacağım siz hemşehrilerimiz için. Çözüm olana, hastanede işleriniz görülene kadar. Görevini yapan herkes huzur içinde işine gidip gelene kadar. Sonucu neye kime nasıl malolacaksa  olacak. Sendikacı, idareci, hekim, hemşire, şirket elamanı kim olursa olsun  buna şahsımda dahil. Hastane ile ilgili her olumsuzluğu, her ihmali, her beceriksizliği hem hukuki hem de kamuoyunu bilgilendirme konusunda isim isim duyuracağım. Buna akçeli, ahlaki  ve kirli ilişkiler de dahil tek tek isim isim ortaya dökeceğiz. Çözüm makamında olanlar, size diyorum siyasetçi ve bürokratlar. Kaybedecek koltukları, makamları olanlar duyun söylediklerimi.  Eğer hala biraz itibari olanlar sizde duyun. Sözlerimi dikkate alın.

Ben şahsım için yada birileri ile kişisel husumet davasının savaşını vermiyorum. Sinop''ta yaşayan yaklaşık 220 bin insanı ilgilendiren hayati bir konu üzerine konuşuyorum. Sn. Uğur Giresun Bey, Sn. Nazım Maviş Bey...

Umarım ne demek istediğimi  anlarsınız...

Yılmaz Şanlan
İYİ Parti Sinop İl Başkanı"