Sıra ile söz alıp, açık konuştular! 'Korona öldürmezse bizi bu öldürecek' diye duyurdular

Sıra ile söz alıp, açık konuştular! 'Korona öldürmezse bizi bu öldürecek' diye duyurdular
Birleşmiş Milletler Zirvesi kapsamında söz alan ada ülkesi temsilcilerinin, iklim krizi ile ilgili kötümser konuştuğu ortaya çıktı.

Birleşmiş Milletler Zirvesi, geçtiğimiz günlerde video konferans yolu ile gerçekleştirildi. 

Zirve kapsamında söz alan temsilciler, yerel ve küresel çaptaki sorunları dile getirdi. 

Euronews'te yer alan habere göre 

Birlemiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantılarında birçok ülke lideri, Covid-19 salgını gölgesinde küresel ısınma probleminin unutulmaması gerektiğine değindi.

Bir yandan Sibirya'da tarihin en yüksek sıcaklıkları kaydedilirken Grönland ve Kanada'da eriyen buz kitleleri rekor seviyelere çıktı. Küresel ısınma karşısında en çok tehlikede olan ada ülkeleri, bu soruna daha fazla önem verilmesi için BM'nin yıllık toplantısında çağrıda bulundu.

Küçük Ada Devletleri Birliği ile En Az Gelişmiş Ülkeler Grubu, iklim krizinin bazı ülkeleri yok olma tehdidiyle karşı karşıya bıraktığını belirterek, "Bu şekilde devam ederse 75 yıl sonra birçok üye ülkeyi Birleşmiş Milletler'de temsil edebilecek kimse kalmayabilir" açıklamasını yaptı.

Dünya genelinde artan doğal afetlere dikkat çeken Fiji Başbakanı Frank Bainimarama, "Zaten bir tür çevresel kıyamet yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ada ülkeleri temsilcileri, korona virüsten kurtulan insanlığın önünde en az korona kadar önemli bir sınav olduğunu daha duyurdu.

Kaynak: Euronews