Sıradaki isim Melih Gökçek

Gazetecilik ne yandaş ne karşıt olmak için yapılır, gazetecilik halkın haber alma hakkı için yapılır.

Başkent Ankara kulisleri bu anlamda haberle doludur ama almasını, öğrenmesini bilene.

Aldığım bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları İ. Melih Gökçek ile Kadir Topbaş'ı değiştirme kararı aldı.

21 Eylül tarihinde yazdığım, "Gökçek ve Topbaş yerine yeni isimler" başlıklı yazımda bu konuyu anlattım. AKP, CHP ve yeni kurulacak partiden birçok siyasetçi aradı daha fazla bilgi almak için.

Yazımın hemen ertesi günü Kadir Topbaş'ın çok önemli bir basın toplantısı yapıp istifa edeceği medyaya yansıyınca, "Abbas yolcu, gitti gider" dedim ki Kadir Bey yazımı haklı çıkartarak istifa ettiğini açıkladı.

Yazımın bu kadar hızlı gerçekleşeceğini tahmin etmesem dahi elbette gurur duydum bu haberi okurlarıma vermekten dolayı.

Şimdi sırada İ. Melih Gökçek var. Ya istifa edecek, ya görevden alınacak çünkü onun da son kullanma tarihi doldu.

Eski futbolcu Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim futbol kulüplerinin başkanlarının başarısız antrenörleri görevden aldığı gibi idare etmeye başladı AKP'yi.

Başarısız il, ilçe teşkilatlarının başkanlarını, belediye başkanlarını görevden almaya başladı.

Topbaş'ın istifa etmesi için AKP'li Belediye Meclis üyelerinin aldığı kararlar yetti ki bu tavırları sanmayın ki şahsi kararları ile alındı.

Bu kararlarının arkasında kesinlikle AKP Genel Başkanı partililerin deyimiyle "Reis" lakaplı Erdoğan vardır.

Çünkü "Reis" yönetimindeki AKP öyle bir parti ki Genel Merkezin haberi ve izni olmadan yaprak kımıldamaz.

21 Eylül 2017 tarihinde yayınlanan yazımdan bir bölüm:

AKP il başkanlarını değiştirmeye başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli yeni bir değişiklik için de çalışmaya başladı.

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin AKP'li Başkanlarını değiştirme kararı alan Erdoğan iki il içinde yeni isimler arayışı başlattı.

FETÖ'cü damadından sonra belediye başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine belirlenen 9 aday isim hakkında anketler ve araştırmaların çok gizli şekilde sürdüğü belirtiliyor.

                               ***

2019 Mart ayında yapılacak olan Mahalli seçimler Kasım ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili ortak seçimi konusunda büyük önem taşıyor.

Özellikle 3 büyük il olan Ankara, İstanbul ve İzmir yerel seçimleri sadece AKP açısından değil her parti açısından büyük önem taşıyor.

                               ***

Bu iki ili kaybetmek istemeyen ve hatta kaybettiği takdirde Cumhurbaşkanı seçilmesinin dahi tehlikeye gireceğini düşünen Recep Tayyip Erdoğan Melih Gökçek ve Kadir Topbaş yerine güçlü ve seçimi kazanacak isimler bulma çabası içinde.

Yazarın Diğer Yazıları