Sırbistan'da BioNTech-Pfizer aşısına 12-15 yaş grubu için onay

Sırbistan'da BioNTech-Pfizer aşısına 12-15 yaş grubu için onay
Sırbistan'da BioNTech-Pfizer'in koronaya (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının 12-15 yaş grubuna uygulanması için onay çıktı.

Sırbistan'da BioNTech-Pfizer aşısına 12-15 yaş grubu için onay çıktı

Sırbistan İlaç ve Tıbbi Ekipman Ajansı, BioNTech-Pfizer''in koronaya (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının 12-15 yaş grubuna yapılmasına onay verdi.

Sırbistan Radyo ve Televizyonuna (RTS) açıklamalarda bulunan Sırbistan İlaç ve Tıbbi Ekipman Ajansı temsilcisi Pavle Zelic, söz konusu kararın, başka ülkelerde yapılan klinik araştırma sonuçlarının incelenmesinin ardından alındığını söyledi.

Zelic, "Çocukları başka hastalıklarla mücadele veren ailelerle bizzat görüşme fırsatı buldum. Onları bu imkandan mahrum bırakmamalıyız. Madem çocuk hastalar için de koruma sağlamak mümkün, onlara bu şansı tanımalıyız." ifadelerini kullandı.

Ülkede yeterli sayıda aşı olduğunu kaydeden Zelic, aşı olmayanların bilinçlendirilmesi noktasında da çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Salgının başından bu güne 714 bin 641 vakanın tespit edildiği Sırbistan''da, Kovid-19 nedeniyle 6 bin 951 kişi yaşamını yitirdi. (AA)

İlgili Haberler