Şırnak’ta bir polis şehit oldu

Şırnak’ta bir polis şehit oldu
Şırnak'ta 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlatılan operasyonlar kapsamsında bugün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit oldu.

Şırnak’ta kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcılarının imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmeleri için jandarma ve polis özel harekat ekiplerinin ortak düzenlediği Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifti Operasyonu sürdürülüyor. Sokağa çıkma yasağının getirildiği 14 Mart’tan bu yana sürdürülen operasyonlarda Şırnak merkezinin yüzde 85’i patlayıcı tuzaklanmış hendek ve barikatlar ile PKK’lılardan temizlendi. Operasyonun yoğunlaştığı Bahçelievler Mahallesi’nde bugün PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Özel Harekat Polisi 23 yaşındaki Ersan Gürpınar şehit oldu.

Şırnak’ta şehit düşen Özel Harekat Polisi 23 yaşındaki Ersan Gürpınar’ın acı haberi memleketi Samsun’a ulaştı. Haberi alan aile gözyaşlarına boğuldu.

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından baba Yılmaz ve anne Fadime Gürpınar’a acı haber verildi. PTT’de memur olarak çalışan ve işyerinden alınarak eve getirilen baba Yılmaz Gürpınar ile ev kadını anne Fadime Gürpınar gözyaşlarına boğuldu. Evine hemen Türk bayrağı asıldı. Sağlık ekipleri de bölgede hazır bekletildi. Haberi alan yakınları ve komşuları ailenin yakına taziye ziyaretine koştu. Şehit Gürpınar’ın halası Akgül Arslan, sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı.

 

Şehit Ersan Gürpınar’ın 15 gün önce Samsun’a geldiği ve nişanlandığı, bir kaç gün sonra da görev yerine döndüğü ifade edildi. Asıl görev yerinin Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü olduğu geçici görevle Şırnak’a gittiği öğrenildi.