Şırnak'tan Acı Haber! 2 Asker Şehit Oldu

Şırnak'tan Acı Haber! 2 Asker Şehit Oldu
Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 6 asker yaralandı. Yaralı askerlerden 2'si şehit oldu.

Türkiye, Nusaybin'den gelen şehit haberiyle sarsılmışken bir acı haber de Şırnak'tan geldi. Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, 17'nci gününe giren sokağa çıkma yasağı ve devam eden operasyonlar sırasında, bugün PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda 6 asker yaralandı. Yaralı askerlerden 2'si şehit oldu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 17. GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı 17'nci günde devam ediyor.

OPERASYONLARA 4 BİN JANDARMA VE ÖZEL HAREKAT POLİSİ KATILIYOR

Yaklaşık 4 bin jandarma ve polis özel harekat personelinin katıldığı operasyonlar, patlayıcı tuzaklı hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle'de biterken, Turgut Özal Mahallesi'nde devam ediyor.

BU SABAH ÇIKAN ÇATIŞMADA 6 ASKER YARALANDI, 2'Sİ ŞEHİT DÜŞTÜ

Bu mahallede sabah erken saatlerinde çıkan çatışmalarda 2'si ağır olmak üzere 6 asker yaralandı. Yaralı askerler zırhlı ambulansla önce İdil Devlet Hastanesi'ne, ardından da helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen adları açıklanmayan 1 üsteğmen ile 1 uzman çavuş kurtarılamayarak şehit oldu.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR, PATLAMA VE SİLAH SESLERİ YÜKSELİYOR

Yaralı 4 askerin tedavileri ise sürüyor. Mahallede şiddetli çatışmalar devam ederken, sürekli patlama ve silah sesleri yükseliyor.

Öte yandan operasyonların tamamlandığı Yeni Mahalle'de ise ev ve sokaklarda, tuzaklanmış patlayıcılara karşı, uzman ekiplerce sık sık arama yapılıyor.