Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İrinej de gitti. 17 gün önce koronadan ölen ve herkesin öptüğü piskopos Radoviç'in cenaze törenini yönetmişti 

Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İrinej de gitti. 17 gün önce koronadan ölen ve herkesin öptüğü piskopos Radoviç'in cenaze törenini yönetmişti 
Sırp Ortodoks Kilisesi (SPC) Patriği İrinej, yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Irinej geçen hafta corona virüsten ölen piskopos Radoviç'in cenaze törenini yönetmişti. Binlerce kişinin katıldığı cenazede açık tabuttaki Radoviç'in bedenini onlarca kişi öpmüştü. 

AA'nın haberine göre, SPC'den yapılan yazılı açıklamada, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki "Karaburma" Askeri Hastanesi'nde bir süredir Covid-19 tedavisi süren İrinej'in bu sabah yaşamını yitirdiği bildirildi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de sosyal medya hesabından İrinej'in fotoğrafını paylaşarak, "Sizi tanımak benim için onurdu. Sizin gibiler asla gelmez" ifadelerini kullandı.

Test sonucunun pozitif çıkmasının ardından 4 Kasım'da hastaneye kaldırılan Sırp dini liderin sağlık durumu dün kötüleşmişti.

Gerçek adı Miroslav Gavrilovic olan İrinej, Sırbistan'ın Cacak şehrinde 1930'da dünyaya geldi. Kosova'nın Prizren şehri ve Belgrad'daki Ortodoks okullarında eğitim alan Gavrilovic, 1959'da "İrinej" kilise adını aldı.
Kilise bünyesinde farklı görevler üstlenen İrinej, 2010'da kilise konseyi tarafından patrik olarak seçildi.

Irinej 14 gün önce korona virüsten ölen piskopos Radoviç'in cenaze törenini yönetmişti. Binlerce kişinin katıldığı cenazede açık tabuttaki Radoviç'in bedenini onlarca kişi öpmüştü. 

korona-1-008.jpgppppppp2.jpgppppppp3.jpgppppppp3.jpgppppppp1.jpgppppppp.jpg