Sırrı Süreyya Önder, AKP ile yeni çözüm sürecini görüşmüş!

Sırrı Süreyya Önder, AKP ile yeni çözüm sürecini görüşmüş!
İYİ Parti’ye yönelik iddiaları ile gündeme gelen HDP eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in bir süredir aralarında bazı mevcut milletvekillerinin de yer aldığı AKP’liler ile görüştüğü ve yeni çözüm süreci için nabız yokladığı kaydedildi.

Fatih ERGİN - YENİÇAĞ - Özel Haber

İYİ Parti’nin HDP’ye yönelik eleştirilerine karşı, “İYİ Parti bize aracı gönderdi” iddiasıyla gündem olan HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in yeniden çözüm süreci için AKP’de “aracı” aradığı ortaya çıktı.

Önder’in bir süredir çözüm süreci benzeri yeni bir sürece sıcak bakan ve aralarında bazı mevcut milletvekillerinin de bulunduğu AKP’li isimlerle bir araya geldiği ve ikinci çözüm süreci için nabız yokladığı öğrenildi.

Önder’in AKP’liler ile temasları sırasında, kendisinin ve HDP yönetiminin yeni bir çözüm sürecinin öncekinde olduğu gibi ancak AK Parti iktidarında gerçekleşebileceğinin bilincinde olduğunu belirttiği kaydedildi.

 Edinilen bilgilere göre, temaslarında yeni çözüm sürecinin Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’yi ürkütmeden gerçekleşebileceğini öne sürdüğü öğrenilen Sırrı Süreyya Önder’in, “Böyle bir durumda HDP Cumhur İttifakı’nın dışarıdan destekçisi olmuş olur.” dediği de ifade edildi.