Sırrı Süreyya'dan Erdoğanlı çözüm itirafı

Sırrı Süreyya'dan Erdoğanlı çözüm itirafı
Dokunulmazlık görüşmelerinin sürdüğü Meclis'te söz alan Sırrı Süreyya Önder, 'Erdoğan çözüm sürecinde bizi aradı, Kandil'e gittiniz ne oldu' diye sordu. Mahkemelerde bizi kimlerin oraya gönderdiğini açıklarız" dedi.

AKP'nin çözüm sürecindeki ortağı HDP'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kanun teklifinin oylandığı Meclis'te söz alan Sırrı Süreyya Önder, çözüm sürecinde Kandil'e kendilerinin AKP tarafından gönderildiği belirtildi. Önder, Kandil'deki görüşmelerden sonra dönemin Başbakanı Erdoğan'ın kendilerini arayarak "Kandil'e gittiniz ne oldu" diye görüşmelerin detaylarını sorduğunu söyledi. 

AKP'DEN CEVAP

Önder’in bu sözleri üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, müdahale ederek HDP'nin Kandil'den talimat alan bir parti olduğunu söyledi.

Önder de bunun üzerine, Kandil temaslarına Erdoğan’ın da müdahil olduğunu su sözlerle anlattı; “Sayın cumhurbaşkanı başbakan olduğu dönemde beni aradı,‘Kandil'e gittiniz ne oldu?' diye sordu. Bunun devamını mahkemelerde söyleyeceğiz. Bizi Kandil'e gönderen kimmiş, bunları mahkemelerde anlatacağız…”

İlgili Haberler