Sivasspor-Fenerbahçe: 3-1 (Maçın özeti)

Sivasspor-Fenerbahçe: 3-1 (Maçın özeti)
Spor Toto Süper Lig’in 15. Haftasında Sivasspor, kendi evinde Fenerbahçe’yi ağırladı. Ligin lideri Sivasspor, Fernando ve Erman Kılıç ve Ziya Erdal'ın golleriyle karşılaşmayı 3-1 kazanırken, Fenerbahçe’nin tek golü Deniz Türüç’ten geldi. Öte yandan Fenerbahçe maçı 9 kişi tamamladı.

Spor Toto Süper Lig’in lideri Sivasspor, kendi evinde Fenerbahçe’yi ağırladı. Kırmızı beyazlılar, zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçtan 2-1 galip ayrılarak kritik bir galibiyet elde etti.

Maçın 5. Dakikasında Fenerbahçe'de Garry Rodrigues, Ozan Tufan'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlarla buluşturdu. Rodrigues'in ofsaytta olması sebebiyle pozisyon gol değeri kazanmadı.

Dakikalar 8’i gösterdiğinde Rakibinden topu kapan Ozan Tufan sağ kanatta topu taşıdı ve ortasını açtı ancak Samassa iyi yer tuttu.

32. Dakikada Sivasspor golü buldu. Hızlı hücumda Mert Hakan'ın müthiş pasında ceza sahasına giren Fernando, çok şık bir plaseyle topu ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçirdi.

Golden iki dakika sonra Fenerbahçe mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Vedat Muriqi fiziksel avantajını kullanarak topu önüne aldı ve kale ağzında bomboş durumda olan Ozan'a çevirdi ancak Ozan topu ıskaladı.

İlk yarı Sivasspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın 59. Dakikasında Sivaspor farkı 2’ye çıkardı. Ziya'nın ara pasında ceza sahasına giren Emre Kılınç, topu ağlarla buluşturdu. Sivasspor, seyircisi önünde skoru 2-0'a getirdi.

Dakikalar 85’i gösterdiğinde Fenerbahçe farkı bire indirdi. Ozan Tufan'ın kendi yarı sahasından başlayarak rakip ceza sahasına kadar taşıdığı topta Deniz Türüç şut şansı yakaladı. Tecrübeli yıldız sol ayağıyla köşeye bıraktı ve Fenerbahçe skoru 2-1'e getirdi.

90+5. dakikada Fenerbahçe'de Garry Rodrigues, Erdoğan Yeşilyurt'a arkadan yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kartla cezalandırıldı ve Fenerbahçe 10 kişi kaldı. Bu olayın hemen bir dakika sonrasında ise Ozan Tufan ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Sarı lacivertliler sahada 9 kişi kaldı.

90+7. dakikada ise Ziya Erdal'ın golü skoru maçın skorunu belirledi ve Sivasspor maçı 3-1 kazanarak liderliği korudu.