Sivasspor Rıza Çalımbay ile resmen anlaştı

Sivasspor Rıza Çalımbay ile resmen anlaştı
Sivasspor, Rıza Çalımbay ile anlaştıklarını resmen duyurdu.

Teknik direktörlük konusunda Rıza Çalımbay'la bir süredir görüşen Sivasspor, tecrübeli teknik adamdan beklediği cevabı aldı. 'Atom Karınca' lakaplı Rıza Çalımbay, yarın kırmızı-beyazlı takımla sözleşme imzalayacak.

Sivasspor ile anlaşan Rıza Çalımbay, bugün memleketi Sivas'a geldi. Sivas'a gelen Çalımbay, direkt kulüp yöneticileri ile bir araya geldi. Yarın imzalanacak sözleşme ile ilgili detayların konuşulduğu görüşmede, Çalımbay'ın memleketine yeniden dönmesinden dolayı mutlu olduğu belirtildi.

Çalıştırdığı takımlar arasında en fazla süre görev yaptığı camia olan Sivasspor'da 108 maça çıkan Rıza Çalımbay son olarak Konyaspor'un başında Süper Lig'de 14 maça çıkmıştı.

SİVASSPOR'DAN RIZA ÇALIMBAY AÇIKLAMASI

Sivasspor Kulübü'nden yapılan açıklamayla teknik direktörlük için Rıza Çalımbay anlaşıldığı bildirildi

Sivasspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Kulübümüz, Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlük görevi için Rıza Çalımbay ile prensipte anlaşmaya vardı.

2019-2020 sezonu için çalışmalarına başlayan kulübümüz, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile anlaşmaya vardı.

Rıza Çalımbay, 2010-2013 yılları arasında da kulübümüzde görev yapmıştı. Çalımbay, Demir Grup Sivasspor'umuzun başında ligde 98 (6'sı Süper Final), Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 16 karşılaşmada görev yaptı. Yiğidolarımız, bu maçların 43'ünden galibiyetle, 28'in beraberlikle, 43'ünden mağlubiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 166 kez havalandıran takımımız, kalesinde 168 gol gördü.

Rıza Çalımbay'a kulübümüze yeniden hoş geldin diyor, yeni görevinde önemli başarılara imza atacağına inandığımı belirterek, sonsuz başarılar dileriz.

Rıza Çalımbay ile yarın (07 Haziran Cuma) saat 15.00'te Yeni 4 Eylül Stadyumu basın toplantı salonunda imza töreni düzenlenecektir."