Sivassporlu Hakan Arslan’ın hakeme telefon gösterme olayı Avrupa medyasında manşetlere çıktı

Sivassporlu Hakan Arslan’ın hakeme telefon gösterme olayı Avrupa medyasında manşetlere çıktı
Süper Lig'in 15.haftasında dün akşam oynanan Beşiktaş - Sivasspor maçına, Kırmızı Beyazlılar'ın orta saha oyuncusu Hakan Arslan'ın kenardan aldığı cep telefonundan hakeme Beşiktaş’ın golü öncesinde topun olduğu yeri göstermesi damga vurdu. Bu olay ülkemizde olduğu gibi Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı.

TELE1'de yer alan habere göre, Avrupa basını, Sivasspor'un Beşiktaş'a 3-0 kaybettiği maçın en çok konuşulan anı olan ilk golden hemen önceki taç pozisyonunun hakeme telefon gösterilmesi olayını manşetlerine taşıdı.

Sivassporlu Hakan Arslan, ilk yarının bitiş düdüğünün ardından kenardan aldığı cep telefonundan hakeme Beşiktaş’ın golü öncesinde topun olduğu yeri göstererek bir anda gündem olmuştu.

5fea4a98ae298b8bff01e23d.jpg

Bu olay Avrupa'nın önde gelen gazetelerinde geniş yer buldu. Fransız gazetesi L’Equipe, İngiliz Sky Football ve İspanyol Marca Gazetesi, Hakan’ın hakeme telefondan pozisyona göstermesine sayfalarında yer verdi.

Sky football, “Türkiye Ligi’nde VAR Skandalı” başlığıyla duyurduğu haberde topun çizgiyi geçmesine rağmen gol kararı verildiğini yazdı. Öte yandan VAR sistemi için verilen milyonlarca doların altı çizildi.

5fea4a51ae298b8cd3d9e69a.jpg

5fea4a60ae298b8bfe0e941e.jpgekran-alintisi-20201229114309.jpg