​​​​​​​Siyaset palavra götürmez

31 Mart seçimlerinin yenilenmesi kararı sonrası, Binali Yıldırım'a sordular; "Neden iptal edildi." O da kendisinden beklenmeyen üslupla cevap verdi; "Oyları çaldılar da ondan." Bu lafları söylerken, yüzü gergin ve elleri titrer haldeydi.

Tekrar kararının baş mimarı Ali İhsan Yavuz'du. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, istisnasız -yanlı/yansız- tüm ekranlarda her gün baş roldeydi. Yazılı medyada da aynı şekilde. Erdoğan'dan fazla görünür hale gelmişti.

Partisinin tüm Merkez Karar toplantılarında yücelmiş, itibarı tavan yapmıştı. Hatta savcılara ihbarlarda bulundu. Dava açılacakların listesi birlikte hazırlandı.

Sonuç

Uzun çalışmalar sonucu bir sürü insan hakkında takip başlatıldı. 10'u İlçe Seçim Kurulu Başkanı, 7'si sandık görevlisi hakkındaki nihai kararı 6 ay sonra açıkladılar; "Takipsizlik."

Oysa halkın vicdanı çoktan hükmünü vermiş Ekrem İmamoğlu'nun 13 bin oyluk farkı bu kez 800 bine çıkmıştı. Anlayacağınız, gerçek, halkın tercihidir...

***

Aynı kafalar

CNNTURK Masası'nı izlerken hiç şaşırmadım. CHP'nin düzenlediği "Suriye Toplantısı" irdelendi. Bu defa Ak Parti sözcüsü olarak Resul Tosun'u fark ettik. Lafı döndürüp dolaştırıp yeni bir seçime Güneydoğu'ya getirdi. "Yakın zamanda olmaz ama, bu defa HDP bitecek" diye konuştu.

İhsan Aktaş aynı ağzı kullandı. İlgimi çeken Hakan Bayrakçı idi. "CHP-HDP yakınlaşması İYİ Parti tabanını rahatsız etti" iddiasında bulundu. Bayrakçı o akşama kadar teşhis ve önerilerinden hiç yanılmayan isimdi. Bayrakçı'ya göre Millet İttifakı'nın "eli sopalısı", Meral Akşener mi olacak, dersiniz? Yani Devlet Bahçeli'nin bir benzeri!

***

Bu kadar doğurganlık

HaberTürk'e de takıldım. Eren Eğilmez'in "Gerçek Fikri Ne?"sinde yine Hasan Basri Yalçın var. Yalçın'ın artık objektifliğinin kalmadığı ortada. Son günlerdeki moralsiz hali partisinin gittikçe erimesinden mi?

Dr. Gülfem Saydan Sanver dersini iyi çalışmış. Doktora öğrencisine benziyor. Suriyelilerin göçünün 2011'de başladığını ancak Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 2014'te kurulabildiğini belirtti. Suriye kökenlilerimizin her gün 465 bebek doğurduğunu söyledi. Gerisini siz hesap edin.

Yönetimi bakalım kaç yıl sonra bunlara teslim ederiz.

Zorlu, kendini dinletiyor

Ufuk Uras'ın "Kırmızı balık-Hadi o da oynasın" tarzı değişmiyor. HaberTürk'te ağzından çıkanların hepsi manşet olan Prof. Dr. Kürşad Zorlu'ydu. Yine Ankara'daydı. Diğer ekranlardan farkı konumuydu. İstanbul stüdyolarındakilerin arkasında büyük boy tablo gibi yer verilmişti.

Zorlu'nun söylediklerinin hepsi uyarı niteliğindeydi. "Eğer Suriye sorunu gerçekten çözülmek isteniyorsa, mutlaka Şam'la bağlantı kurulmalı"yı kafalara çaktı. Konuyu Amerika'ya getirince "Onlara asla güvenmemeliyiz"i anlattı.

***

Oynanan futbol muydu?

Nihat Özdemir Federasyonu'nun istediği sonuç elde edildi. "Ne şiş yandı ne kebap."

Bu kadar ağırlaştırılan bir maç yönetimini yıllardır görmemiştim. Cüneyt Çakır, Avrupa'da maçı bu kadar durdursa mutlaka FIFA kokartını iptal ederler.

Diğer ağırlaştırıcı etken ise "VAR Odası" idi. Bu kadar geç sağlamayı anlamakta zorlandı. Oyunun tadını iyice kaçıran bu sisteme mutlaka çare bulunmalı.

Olmayan taktik

Fatih Terim, saha kenarında olmayınca Galatasaray'ın voltajı düşüyor. Bağırtısı-çağırtısı çok önemli etken.

Ayrıca Sarı-Kırmızılılarda oyun kurgusu falan yok. Transferlerin geç kalması, oyuncu tercihlerinin yanlışlığı meydanda. İleride düzelirler mi? Bilmiyorum.

Teşhis

Çakma imparator artık bir şeyi anlamalı. Orhan Ayhan'ın Galatasaray TV'de söylediği gibi "kabadayılıktan vaz geçmeli." Özdemir Federasyonu'nun fırsatını bulduğu an altını oyması kesin. Ağzını açmaya devam ederse tüm sezonu "üst balkon"da geçirir.

Fenerbahçe

Gelelim Sarı-Lacivertlilere. Ersun Yanal da Terim'den farksız. Oysa yorumculara bakıyorum derbiden çıkardığı deplasman puanından mutlu. Fenerbahçe'nin bu maçta en büyük kazancı Altay oldu. Daha 21 yaşında ve kaleyi şimdiden teslim aldı.

Size samimi bir itirafta bulunacağım; "İki takımdan da bi cacık olmaz." Dua etsinler, onları zorlayan ekip yok. Alanya ve Malatya'dan mucize bekleyenlerin işi zor.

Esas favori olacak Trabzon'u da sakatlıklar mahvetti. Sağlık ekibinin inanılmaz hataları sonucu takım her hafta bir kişi eksiliyor. Hakemlerin gadrini de buna ilave edebilirsiniz...

GÜNÜN SÖZÜ

Cehalet yoluna giren adalet, yolunu bırakır. Mansur bin Ammar

 

Yazarın Diğer Yazıları