Siyasetçi görünümlü ajanlardan Demirtaş talebi

Siyasetçi görünümlü ajanlardan Demirtaş talebi
Avrupa'dan gelen bazı parlamenterlerin, terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret talepleri kabul edilmedi.

HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Sibel Yiğitalp ile İsveç, Danimarka, Finlandiya ve Norveç'ten gelen bazı parlamenterleri, Edirne F Tipi Cezaevi önünde jandarma ekipleri karşıladı.

Heyetin cezaevine girmesine izin verilmeyince Tuğluk, Demirtaş ile görüştü.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Demirtaş ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile görüştüğünü belirtti.

Demirtaş ve Zeydan'nın basın mensuplarına ve Avrupa'dan gelen parlamenterlere selam gönderdiğini aktaran Tuğluk, ''Herkese çok selamları var. Avrupa'dan gelen heyetin de çabalarını devam ettirmelerini istedi. İçinde bulundukları koşulların hukuka ve insan haklarına ayrılı olduğunu ifade ettiler" diye konuştu.

AB İLE TEHDİT ETTİ

Danimarka Kızıl-Yeşil İttifak Parti Sözcüsü ve Milletvekili Pernille Skipper ise ülkelerine döndüklerinde buradaki koşulları tartışacaklarını ifade ederek, ''Avrupa Birliğine Türkiye'deki bu kabul edilmez durum sürdüğü sürece müzakerelerin durdurulması konusunda baskı yapacağız'' dedi. 

CELAL DOĞAN'DAN ZİYARET

Bu arada Demirtaş'ı HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan da ziyaret etti. Doğan çıkışta yaptığı açıklamada, Demirtaş'ı çok sağlıklı ve moralli gördüğünü belirterek, şartlarının da iyi olduğunu söyledi.

Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle tutuklanarak, Edirne F Tipi Cezaevi'ne konulmuştu.