Sizi niçin destekleyelim?

               Benim ülkemde siyasetin ahlakı ve kalibresi işte bu kadar. Dün sövüyorsun, hakaret ediyorsun, bugün başının üstünde taşıyorsun.

                Hangi sözün gerçek, hangi davranışın samimi belli değil..

Bu sebeple "falanca bozkurt işareti yaptı" lafının da, işareti yapmasının da bir anlamı yok.. İnsanlar, durumdan vazife çıkarabilirler. Boş laf ve tavlayıcı görüntüler üzerinden hep birlikte küçük şeylere kandığımızı da sanabilirler.

Mahzuru yok.

Asıl olan gerçekliktir..

Nedir gerçeklik?

İlerde kendisine ulaşılmak istenen iktidar!

Eğer bozkurt işareti yaparak buradan gelecek rüzgârlarla iktidarı elde edeceklerse, elde ettikten sonra bunun ne kadarının bozkurtlara devredileceğinin bilmesi gerekir.

Siyasal iktidar demek güç elde etmek demektir. Bu sebeple iktidar demek, elindeki imkanları dağıtan güç demektir. Zaten iktidar bunun için tatlıdır. Seçmen onayı ile alınacak bu imkânlar takımının ne kadarı bozkurtların olacak?

Hiçbiri..

Öyle ise?

Neden sizi oraya taşımam gerektiğinin mantığını bana açıklar mısınız?

Geçmişte benim kalbimde taşıdığım, gönlümün köşesinde bir ömür yaşattığım sevdamı; milliyetçiliğimi, vatan aşkımı, kimseciklere emanet edemediğim, toz kondurup kıyamadığım varlık sebebim saydığım en yüce bildiğim değerimi ayaklar altına aldığınız ve beni derinden incittiğiniz için mi?

Söyler misin sizi niçin ve hangi gerekçeye dayanarak en tepeye taşımam gerekiyor?

Çocuklarımıza iş vermediğiniz için mi?

FETÖ'cülere soruları çaldırtıp, devletin bütün imkânlarını koşulsuz verdiğiniz için mi? Yoksa bir gecede binlerce okul müdürünü görevden alıp yerine yandaş sendikadan eleman atadığınız için mi?

Niçin?

Haydi lütfen. Haklı bir gerekçe söyleyin de size inanmamızı sağlayın.

Eğer satsalardı hiç aklınıza gelmeyeceğini ima ettiğiniz Amerika'ya kızıp silah ürettiğinizi söylediğiniz için mi destekleyelim sizi? Yoksa şeker fabrikalarını satacağınız için mi? Amerikan şirketlerinin nişasta bazlı ürünlerini Türkiye'de milletimize dayattığı için mi?

Soruları ülke sorunları kadar çoğaltabiliriz. Yüzlerce olayla ilişkilendirebiliriz. Meramı anlatmaya bu kadarı yeter diye düşünüyoruz.

Konuya dönersek; bozkurt herkes için iyidir.

Millî semboldür..

Millete geçmişini köklerini hatırlatır.

Mitolojik derinlikten gelir..

Bu sebeple her Türk bozkurt yapabilir. Ancak oy vermek; siyasal duruşa, geçmişten geleceğe seçmene nasıl davrandığınıza bağlıdır. Yıllardır oyuna talip olduğunuz seçmene nasıl tavır aldığınıza, önceden gönlüne ve kalbine verdiğiniz hasara bağlıdır.

Politikacılar, umursamaz olabilir. İstedikleri kadar birbirine ağır, bir o kadar da ağıza alınmayacak hakaretleri yapıp, bir müddet sonra bunu yapan kendileri değilmiş gibi davranabilir. Hatta aynı siyasetçiler, birbirlerinin davranışlarını "ihanet" olarak niteledikten sonra, "sormazsam namerdim" diye halkın/seçmenin huzurunda söz verebilirler. Öyle ki bu adamlar, sözlerinin samimi olduğuna kendi seçmen kitlesini inandırabilir. Sonra gün gelir aynı siyaset adamları, halka/seçmene olan sorumluluklarını unutarak sırf şahsi menfaatleri için bütün yaptıklarını ters yüz ederek, günün birinde sarmaş dolaş olabilirler. 

Dolayısı ile bu ahlak sarmalını "millîlik" kılıfının içinde taraftarlarına kabul ettirdiklerini sansalar da herkesi ortada apaçık duran çelişkilerin bir parçası haline getirebilirler mi?

Yazarın Diğer Yazıları