Skandal çocuk kitabı hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi... Tepki çeken ifadeler yer almıştı

Skandal çocuk kitabı hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi... Tepki çeken ifadeler yer almıştı
"Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabının içinde yer alan ifadeler sosyal medyayı ayağa kaldırırken; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tilki ve ayı üzerinden tecavüz hikayesi anlatılan "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabının incelemeye alındığını açıkladı.

Yazar Musa Dinç tarafından yazılan “Gül ve Düşün” isimli çocuk kitabında yer alan ve hayvanlar arasında geçen ‘tecavüz, taciz’ hikayeleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Twitter’da “GülveDüşünkitabıkaldırılsın” etiketi Türkiye gündeminde birinci sıraya yerleşmişti.

Gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Musa Dinç özür dileyerek kitapların imha edildiğini belirtmişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklar için kaleme alınan ve yüz kızartıcı ifadeler içeren "Gül ve Düşün" kitabının, Bakanlığın Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce incelemeye alındığını, kitabın içeriğinin çocukların psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceğinin değerlendirildiğini ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde kararın ivedi bir şekilde alındığını bildirdi.

"KARAR İVEDİ BİR ŞEKİLDE ALINDI"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada ve bazı basın organlarında "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabında yer alan kabul edilemez ifadeler ile ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, konuyu 26.08.2020 tarihi itibariyle Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nda resen incelemeye almıştır. Kitabın içeriğinin çocuklarımızın psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiş ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde karar ivedi bir şekilde alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

"TOPLUMSAL AHLAKİ YAPININ KORUNMASI ÖNCELİĞİMİZ"

Çocukların yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapının korunmasının öncelikleri olduğu kaydedilen açıklamada, Bakanlık olarak çocukların ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadeleye devam edileceği belirtildi.

"ÖZÜR DİLEDİM"

Musa Dinç ise sosyal medya hesabından tepkiler üzerine açıklamada bulundu. Dinç, "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor.Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler