Skandal Hatay haberi sonrası Sputnik çalışanlarına gözaltı

Skandal Hatay haberi sonrası Sputnik çalışanlarına gözaltı
Rus Haber ajansı Sputnik’in Ankara servisinde çalışan 3 gazetecinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı kararının Hatay ile ilgili yapılan skandal haber nedeniyle alındığı öğrenildi. Öte yandan soruşturma kapsamında Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe'nin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Sputnik’in yayınladığı skandal haberde Hatay ile ilgili tartışmalı ifadeler yer alıyordu. “ Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlıklı haberde Hatay için ‘çalıntı bölge’ tabiri kullanılırken,  Suriye basınının son dönemde Hatay’ı manşetlerine taşıyarak kentin ‘şüpheli bir şekilde’ Türk toprağı olmasına dikkat çekildiği de belirtilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sonrası gözaltına alınan kişilerin Sputnik Ankara Temsilciliği editörü ve iki muhabir olduğu öğrenildi. Öte yandan Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe'nin de gözaltına alındığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

SPUTNIK ÇALIŞANLARININ EVİNE SALDIRI OLMUŞTU

Öte yandan, Ankara'da Sputnik Türkiye servisinde çalışan 3 gazetecinin evlerine dün akşam saatlerinde kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Rusya Federasyon Konseyi'nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Rus basınına baskı yapılmasının ikili ilişkilerdeki durumu zorlaştıracağı yorumunda bulundu.

İSTANBUL OFİSİNE ARAMA BAŞLATILDI

Sputnik Türkiye çalışanları ve Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe'nin gözaltına alınmasının ardından polis ekipleri İstanbul ofisinde arama başlattı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından Sputnik çalışanlarının serbest bırakıldığı öğrenildi.

İlgili Haberler