Skandal kitap Meclis gündeminde!

Skandal kitap Meclis gündeminde!
2013'te Numan Kurtulmuş tarafından bandrol izni verilen pedofili içerikli skandal kitabı Meclis gündemine taşıyan Mahmut Tanal, “Asıl çocuğun cinsel istismarını teşvik eden bu kitabın piyasada satılmasına göz yumulduğu için tövbe etmesi gerekir" dedi.

CHP’li Mahmut Tanal, pedofili içerikli kitaba 2013’te bandrol izni veren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tepki göstererek, konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Tanal, bir önceki Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un “Önce 23 Haziran’ı geçelim, sonra tövbe ederiz” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “Kurtulmuş’un, asıl çocuğun cinsel istismarını teşvik eden bu kitabın piyasada satılmasına göz yumulduğu için tövbe etmesi ve helallik alması gerekiyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, kamuoyunda infiale yol açan pedofili içerikli Zümrüt Apartmanı kitabını bandrol vererek onaylayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tepki göstererek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

KİTAP OKUNMADAN MI BANDROL VERİLİYOR?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Tanal, Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ndeki denetim komisyonlarında görevli kişilerin, önlerine gelen kitapları okuyup okumadıklarının açıklığa kavuşturulmasını gerektiğini dile getirdi.

Söz konusu kitabın 2013 yılında piyasaya çıktığını hatırlatan Tanal, “6 yıl boyunca kitabın çocuk istismarını meşrulaştırıp özendirdiği, müstehcen ifadeler içerdiği fark edilmedi mi? Bu ülkede adalet sosyal medya aracılığıyla mı sağlanacak? Konu sosyal medyada tartışılmadan önce neden savcılığa suç duyurusunda bulunmadınız?” diye sordu.

Piyasada Zümrüt Apartmanı kitabı gibi bakanlık tarafından bandrol izni verilen pedofili içerikli başka kitapların olup olmadığını soran Tanal, Ersoy’a “Kitaba onay verenler hakkında soruşturma talimatı verecek misiniz?” sorusunu yöneltti.

6 ESKİ BAKANLA BİRLİKTE ÖZÜR DİLEYİN

2013’ten bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğuna sırasıyla Ertuğrul Günay, Ömer Çelik, Yalçın Topçu, Mahir Ünal, Nabi Avcı, Numan Kurtulmuş ve Mehmet Nuri Ersoy’un oturduğunu anımsatan Tanal, Bakan Ersoy’u selefleriyle birlikte kamuoyundan özür dilemeye davet etti.

NUMAN KURTULMUŞ’A TÖVBE GÖNDERMESİ

Bir önceki Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek isterken “Önce 23 Haziran’ı geçelim, ondan sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız” dediğini hatırlatan CHP’li Tanal, “Selefiniz Kurtulmuş’un, asıl çocuğun cinsel istismarını teşvik eden bu kitabın piyasada satılmasına göz yumulduğu için tövbe etmesi ve helallik alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KİTAPLA İLGİLİ GELEN ŞİKAYETLER DİKKATE ALINMADI MI?

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi aynen şöyle:

1- Kurgu Kültür Merkezi Yayınları'nca basılan, Abdullah Şevki imzalı “Zümrüt Apartmanı” isimli kitapta, “pedofili” içeren ifadelerin yer alması kamuoyunda infiale yol açmıştır. Bandrol başvurusu sırasında kitabın içeriği kontrol edilmedi mi?

2- Telif Hakları Genel Müdürlüğü, hangi kriterlere göre kitaplar için yayın izni vermektedir? Müdürlüğe bağlı denetim komisyonlarında görevli kişiler, eserleri okumadan mı “bandrol verilmesi uygundur” kararına imza atıyor? Zümrüt Apartmanı kitabı bu şekilde mi bandrol alıp raflarda yerini aldı?

3- Tartışma konusu olan kitabın 2013 yılında basıldığı görülüyor. 6 yıl boyunca kitabın çocuk istismarını meşrulaştırıp özendirdiği, müstehcen ifadeler içerdiği fark edilmedi mi? Bugüne kadar kitapla ilgili size iletilen şikayetler oldu mu? Şayet kitabın içeriğine ilişkin size şikayet iletilmişse gereği neden yapılmadı? Bu ülkede adalet sosyal medya aracılığıyla mı sağlanacak? Konu sosyal medyada tartışılmadan önce neden savcılığa suç duyurusunda bulunmadınız?

4- Piyasada Zümrüt Apartmanı kitabı gibi bandrol izni verdiğiniz pedofili içerikli başka kitap var mıdır? Zümrüt Apartmanı kitabı kaç adet basılmış, kaç adet satılmıştır?

5- Kitabı onaylayan kişiler de “çocuk istismarı” suçuna ortak olmuş olmuyor mu? Kitaba onay verenler hakkında soruşturma talimatı verecek misiniz?

6- Selefleriniz Ertuğrul Günay, Ömer Çelik, Yalçın Topçu, Mahir Ünal, Nabi Avcı ve Numan Kurtulmaş’la birlikte kameraların karşısına geçerek ihmalden dolayı kamuoyundan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

7- Sizden önce Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğunda oturan Numan Kurtulmuş, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek isterken “Önce 23 Haziran’ı geçelim, ondan sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız” demiştir. Selefiniz Kurtulmuş’un, asıl çocuğun cinsel istismarını teşvik eden bu kitabın piyasada satılmasına göz yumulduğu için tövbe etmesi ve helallik alması gerekiyor. Bu düşüncemize katılıyor musunuz?

İlgili Haberler